Oznake na gumama – o čemu je riječ?

Različiti auti, različite vremenske prilike, različita vrsta vožnje -ovo su samo neki od faktora koji utječu na odabir prilikom kupnje guma. Upoznat ćemo vas s nekim bitnim informacijama i savjetima kako bi vam olakšali kupnju i odabir guma za vaš auto.

Proizvođači guma

Što se tiče proizvođača guma postoji velik broj renomiranih proizvođača kojima možete pokloniti svoje povjerenje. Kad je u pitanju cijena ipak je bolje ne posegnuti za nepoznatim brendovima jer je velika vjerojatnost da ćete se razočarati.

YouTube video
Video: Test Goodyear guma

Ovdje je posebno naglasiti da poznati brendovi često imaju akcijske ponude svojih proizvoda pa odlične gume za auto ne moraju biti i skupe gume.

Bregasta osovina i njena uloga u vašem autu

Kao bitan dio svakog automobila ističe se bregasta osovina koja se nalazi u glavi motora, a jako je bitna za njegov ispravan rad. Bregasta osovina, koju možete kupiti u online trgovini Silux, izgledom potpunosti odgovara njenom nazivu jer je riječ o čeličnom valjku prepunom bregova koji tijekom vožnje podupiru rad ventila i time omogućuju ulazak smjese ili ispušnih plinova.

Bregasta osovina i njena uloga u vašem autu
Bregasta osovina

Princip rada

Bregasta osovina radi putem zupčastog remena, a jednim od većih kvarova se smatra pucanje tog remena jer se u tom slučaju mora kupiti i nova glava motora i klipovi, a to je prilično veliki trošak. Zbog toga je bitno redovito održavati bregastu osovinu i promijeniti remen nakon otprilike 60 tisuća prijeđenih kilometara.

Lančasti način prijenosa kod bregaste osovine ima manji broj proizvođača, a jedan od najpoznatijih je BMW.

Članci u istoj kategoriji: