Kada se upustite u svijet vožnje motocikla, jedan od najvažnijih elemenata vaše opreme je motoristička jakna. Osim što pruža stilski izgled, ima ključnu ulogu u zaštiti vozača od udaraca, abrazije i loših vremenskih uvjeta. Uz razvoj tehnologije i materijala, danas su moto jakne dostupne u širokom rasponu stilova, boja i funkcionalnosti, prilagođavajući se potrebama i preferencijama vozača.

Od sportskih modela s visokim stupnjem zaštite do udobnih touring modela pogodnih za duge vožnje, izbor je raznolik. Također, postoji veliki broj proizvođača moto opreme, ali tvrtka Alpinestars već se dugo vremena smatra jednom od boljih te održava savršen balans cijene i kvalitete. U ovom tekstu istražit ćemo različite vrste moto jakni, proučavajući njihove karakteristike i prednosti, kako biste mogli odabrati onu koja najbolje odgovara vašem stilu vožnje i potrebama.

moto jakne u širokom rasponu stilova, boja i funkcionalnosti
Moto jakne dostupne su u širokom rasponu stilova, boja i funkcionalnosti, prilagođavajući se potrebama i preferencijama vozača.

Različiti materijali korišteni u moto jaknama

Moto jakne dolaze u različitim materijalima, svaki sa svojim specifičnim karakteristikama i prednostima. Jedan od najčešćih materijala je koža, koja pruža izvanrednu otpornost na abraziju i udarce, čineći je popularnim izborom među vozačima koji traže visoku razinu zaštite. Osim kože, često se koriste i tekstilni materijali poput Cordure ili poliestera koji su lagani, prozračni i fleksibilni, pružajući udobnost tijekom vožnje. 

YouTube video
Alpinestars koristi kombinaciju različitih materijala za optimalnu kombinaciju zaštite i udobnosti.

Također, neki proizvođači, primjerice Alpinestars, koriste kombinaciju različitih materijala kako bi postigli optimalnu kombinaciju zaštite i udobnosti. Važno je prilikom odabira motorističke jakne uzeti u obzir vrstu materijala te se informirati o njegovim svojstvima i primjeni kako bi se osigurala sigurnost i udobnost tijekom vožnje.

Članci u istoj kategoriji: