Osim za produljenje životnog vijeka, biljka He Shou Wu u kineskoj se fitoterapiji koristi i u brojne druge svrhe, prvenstveno za povećanje energije i regeneraciju tijela. Ovaj čarobni korijen regenerira tijelo na način da čisti bubrege i jetru od svih nakupljenih toksina zbog čega doprinosi vraćanju mladenačkog izgleda. Osim toga, He Shou Wu bogat je esencijalnim mineralima poput željeza i cinka zbog čega se smatra iznimno dobrim antioksidansom.

He Shou Wu
He Shou Wu se stoljećima koristi u Aziji

Govorimo li o ostalim dobrobitima, dobro je spomenuti i njegovo blagotvorno djelovanje na rast kose zbog čega se u Kini prodaje kao iznimno koristan pripravak kod rješavanja problema s opadanjem kose ili ćelavosti. Upravo su nutrijenti poput željeza i cinka zaslužni za poticanje rasta kose, zaštitu od njezinog lomljenja te pružanje sjaja i jačine kosi. Govorimo li o kosi, u Kini se vjeruje da He Shou Wu vraća izgubljene pigmente sijedoj kosi i sprječava njihov daljnji razvoj.

Ravnoteža hormona i krvožilnog sustava

Kao još jedna od dobrobiti korištenja ovog prehranskog dodatka ističe se njegov utjecaj na reproduktivni sustav, odnosno na jačanje libida. Osim toga, djeluje na cjelokupan endokrini sustav uspostavljajući ravnotežu što je ključno za normalno i zdravo funkcioniranje ljudskog tijela.

YouTube video
Što je on shou wu? Tajna lijepe kose, seksualnog zdravlja i dugovječnosti.

Osim endokrinog sustava, on blagotvorno djeluje i na kardiovaskularni sustav poboljšavajući cirkulaciju, a djeluje i na imunološki sustav koji se potom može boriti protiv infekcija i bolesti.

Budite svjesni rizika konzumacije biljke He Shou Wu

Kao i kod uzimanja drugih prehranskih dodataka, osobito onih prirodnog podrijetla, vrlo je važno pravilno ih dozirati i imati svijest o mogućim nuspojavama i rizicima do kojih može doći tijekom konzumiranja. S obzirom na to da je He Shou Wu prirodan prehranski dodatak, zamijećene su određene nuspojave.

Članci u istoj kategoriji: