Prostora u automobilu nikada dosta, a pogotovo kada trebate prevesti neki teret. Zbog toga kod automobila postoje krovni nosači, koji omogućuju montiranje tereta na krov automobila. Osim tereta na njih se može montirati i krovna kutija koja služi kao dodatni prostor za prijevoz stvari automobilom, a sve o tome kakve vrste razlikujemo, kako odabrati kvalitetne nosače i gdje ih kupiti saznajte kroz daljnji tekst.

Univerzalni krovni nosači

Prilikom kupnje automobila uz dodatnu nadoplatu možete dobiti i krovne nosače. Oni su tada namijenjeni točno vašem automobilu, te se ne mogu montirati na druge marke vozila.

Krovni i stražnji nosači za bicikl.
Nosači za bicikl mogu se montirati i na stražnju stranu automobila

U slučaju da niste kupili nosače uz automobil ili da ste kupili polovni auto uz koji ih niste dobili, univerzalni krovni nosači za auto su najbolja kupnja. Oni su idealno rješenje za sva vozila koja već imaju uzdužne nosače, te se jednostavno mogu namontirati na njih. Njihova nosivost je najčešće oko 100 kg, a izrađuju se od željeza ili aluminija.

Teretni krovni nosači za auto

Teretni krovni nosači prilagođeni su za određeni model vozila. Oni su namijenjeni za prijevoz težeg tereta i nosivost im je do 200 kg. Tipski teretni nosači omogućit će siguran transport velikih i teških stvari, a prikladni su za razne modele automobila.

Krovni nosači za bicikle za proljeće u akciji
Nosači za bicikle za vaš bezbrižni odmor

Njihova montaža je veoma jednostavna i nije potrebna dodatna oprema za montažu. Njihova nosivost je veća od svih drugih vrsta nosača, a samim time omogućuju bolju ekonomičnost od ostalih vrsta s kojima biste morali odraditi više tura za prijevoz tereta.

Tipski krovni nosači

Sva vozila koja nemaju uzdužne nosače, za transport tereta na krovu koriste tipske nosače. Tipski krovni nosači postavljaju se na vozila za transport tereta ili da se na njih postave nosači za bicikle ili skije. Proizvode se najčešće od aluminija ili željeza, a nosivost im je do 100 kg.

YouTube video
Tipski krovni nosači

Prikladni su za sve tipove vozila, a postavljaju se veoma jednostavno i brzo. Na njih se može montirati i krovna kutija, koja će Vam omogućiti dodatno mjesto za prtljagu u automobilu. 

Nordrive nosači za auto

Jedna od najpoznatijih marki nosača za automobile je Nordrive. Oni su priznati proizvođač, koji se može pohvaliti s proizvodnjom visoko kvalitetnih nosača od aluminija. Krovni nosači Nordrive su veoma lagani, a nosivost im je do 100 kg, kao i kod nekih željeznih nosača. Osim toga, gornja strana nosača Nordrive je prikrivena gumom, koja sprječava klizanje tereta koje je postavljeno na automobil. Olakšana montaža i sigurnosna protuprovalna brava su još dvije prednosti za odabir ove marke, koja Vas zasigurno neće razočarati.

Auto nosači za skije

Mnogi zimske godišnje odmore provode na skijalištima, a za jednostavan transport skiji do skijališta potrebni su im nosači za skije. Normalni krovni nosači također mogu poslužiti, no ako Vam je plan voziti skije, tada su nosači za skije zasigurno bolji odabir. Oni se jednostavno montiraju na automobil, te služe za sigurno prevoženje skija do odmorišta. Na njih je jednostavno montirati i skinuti skije, a ovisno o modelu ovisi i broj skija koji se može prevoziti na njima.

Automobilski nosači za bicikl

U slučaju da se bavite biciklizmom, tada su dobar odabir nosači za bicikl. Na njima sigurno možete prevesti veći broj bicikala, a pobrinut će se da njihovo montiranje i skidanje bude veoma jednostavno. Imajte na umu da prilikom kupnje obratite pozornost na to koliko bicikala možete montirati na krov automobila, te da prilikom vožnje automobila dok su bicikle montirane ne jurite i pazite prilikom ulaska u garaže ili tunele. Nosači za bicikl mogu se montirati i na stražnju stranu automobila, no u tom slučaju vozaču će umanjiti vidljivost iza automobila i dodatno će produljiti vozilo što može otežati parkiranje.

Nosači za bicikl mogu se brzo i jeftino kupiti online. U online trgovini Withcar.hr dostupni su razni modeli po najboljim cijenama. Prednosti online trgovine su mnogobrojne, a svakako se najviše ističu povoljne cijene koje su omogućene zbog manje potrebe za radnom snagom u trgovini i plaćanjem najma prostora. U svakom slučaju, u njihovom web shopu možete birati između raznih modela krovnih nosača, te su dostupni i krovni i stražnji nosači za bicikl. Prilikom odabira obratite pažnju na slike i opis proizvoda, te nakon što ste odabrali artikle koje želite kupiti jednostavno ih naručite. Vaša narudžba će biti obrađena u veoma kratkom roku i poslani paket stići će na vašu kućnu adresu. Nakon što ste primili paket, prema uputama za postavljanje opremite Vaš automobil i spremni ste za prijevoz tereta ili odlazak na skijanje!

Članci u istoj kategoriji: