Automobil je limeni ljubimac koji nije baš jeftin. Bez obzira na godište, svi moraju imati obveznu opremu. Pri tome, za sve vrijede ista pravila. Obvezna oprema je različita s obzirom na godišnje doba. Osim odgovarajućih guma, u zimskom periodu potrebno je imati i dodatnu opremu u slučaju ekstremnih uvjeta na cesti. Radi se o lancima za snijeg koji nam mogu uvelike olakšati vožnju u ekstremnim uvjetima. Lanci za snijeg su sigurno jedna od neophodnih stvari u zimskom razdoblju kada možemo zapeti u prometu. Sigurno vam se to već dogodilo te ste u tom trenutku pomislili kako bi bilo dobro da imate u prtljažniku i lance za snijeg.
Lanci za kotača 16“ Hilfer: http://www.withcar.hr/lanci-za-snijeg-hilfer-kj-40

Lanci za snijeg kao obuća za gume

Lanci za snijeg su sigurno onaj dio opreme koji mora biti u prtljažniku. Potrebno je razmišljati unaprijed i lance za snijeg imati uvijek u prtljažniku. Kada zapnete u snijegu, lanci za snijeg mogu vam pomoći da pravovremeno stignete do cilja. Lanci za snijeg su, na neki način, obuća za gume. U zimskom razdoblju potrebna nam je prikladna obuća, a ništa drugačije nije i s automobilom.

lanci1

Lanci za snijeg moraju biti kvalitetni

Što je vrlo važno kod lanaca za snijeg? Prije svega da su kvalitetno izrađeni te da ih ekstremni uvjeti ne unište, s obzirom na to da su izrađeni s namjerom da nas izvade ako negdje zapnemo. Potražite savjet kod prijatelja ili stručnjaka koji lanci su najprikladniji za vašu dimenziju guma. Ni u kojem slučaju nemojte kupiti manje kvalitetne, odnosno premale ili prevelike lance za snijeg! Lance možete kupiti u specijaliziranim prodavaonicama ili na benzinskim postajama. Bez obzira na to gdje ćete proizvod kupiti, vašemu vozilu priuštite kvalitetnu „obuću“.

lanci-za-snijeg-2

Članci u istoj kategoriji: