Mnogi od vas si ne mogu ni zamisliti, kako može svijetlost uticati na vas, na vaš život, razmišljanje i druge životne funkcije. Kao prvo, svijetlost nam u životu daje bioritam, što znači, da nas na neki način usmjerava kad moramo odmoriti svoje tijelo i kada ustati, da bih nešto radili, služili novce, kretali se ili samo malo uživali negdje u prirodi.

Svima je dobro poznato, da može svijetlo utjecati i na raspoloženje – ako na primjer dođemo u neki tamni prostor, možemo jako brzo postati slabe volje i potpuno obratno je, kad je naša okolina svijetla – bilo to zbog nekih dobrih i kvalitetnih žarulja, ili zbog prostora, koji u sebe pušta dovoljno svijetlosti, koja nam pokazuje bijeli dan.


Ako u našoj okolini nema dovoljno svijetla, onda je sasvim normalno, da si tu okolinu sa nečim rasvijetlimo, to znači, da su nam potrebne neke dobre žarulje. Najbolje svijetlost je ona, koja se može što bolje približiti onoj iz prirode, a to u današnje vrijeme može dati jedino LED rasvjeta.

led-rasvjeta

Među najbolju možemo danas uvrstiti LED-diode, za koje je se može reći, da je njihova prednost ta, da odmah kad ih upalimo daju punu svjetlost i nije im potrebno neko zagrijavanje, a isto tako opšte nisu osjetljive na paljenje i gašenje, koje bi im moglo skratiti rok upotrijebe. Pored toga je za ovu vrstu rasvjete bitno i to, da se zagrijava puno manje od običnih žarulja, pa tako ne dolazi do nepotrebnog zagrijavanja prostora, ako vam to nije želja.led-light-top-4Pored svega do sada rečenog, moramo napisati i to, da možemo LED rasvjetu uvrstiti između jako ekonomičnu, što je u posljednje vrijeme i zahtjev Europske unije. Na takav način potrošimo manje energije, a to znači, da ćemo u prvom redu imati manje troškova sa korištenjem takvih žarulja, a u drugom redu, mnogo ćemo učiniti i za našu prirodu, koja nam je uzor, kad gledamo, kako bih svijetlost u našim domovima i ostalim prostorima morala izgledati.

led-light-top-1

Pročitajte članak o tome kako vam stolna lampa može koristiti pri radu za stolom.

Članci u istoj kategoriji: