Boja svjetla također je bitna kod učinkovite vanjske rasvjete, čak i više nego u unutrašnjosti prostora. S jedne strane, želite li dobro osvijetljen prostor, onda je odabir hladnije boje svjetla uvijek bolji odabir. Hladno bijelo svjetlo ljudi uvijek percipiraju svijetlijim od onog tople bijele boje, čak i kada je jačina svjetla, koja se mjeri u lumenima, ista.

Vanjska rasvjeta

Ipak, jako hladno svjetlo u kombinaciji s potpunim mrakom okoline negativno utječe na naprezanje očiju, pa nije dobro za prostore u kojima ćete se nalaziti dugo. Za prostor za boravak vani radije se odlučite za toplo svjetlo bijele boje, koje će prostor učiniti ugodnijim za boravak i lakšim za vaše oči.

LED reflektori idealno su rješenje

Tražite li način da osvijetlite prilaz garaži ili kući, onda su učinkoviti LED reflektori odlična ideja. Možete ih kupiti u online trgovini Volino.hr. Osim što pružaju odličnu rasvjetu prostora i vrlo dobru vidljivost, LED reflektori također su i najštedljivija te najdugotrajnija opcija na tržištu danas. U prosjeku pružaju oko 10 tisuća sati rada, što je pet puta više radnih sati od rada klasičnog reflektora.

YouTube video

To ujedno znači da korištenjem LED reflektora također pozitivno utječete i na ekološki sustav, jer duže vrijeme rada također znači i stvaranje manje količine smeća u svijetu. Osim što su dugotrajni i štedljivi, LED reflektori također jednako dobro rade i u svim uvjetima, a mogu se naći i u niz različitih boja svjetla. Planirate li LED reflektor koristiti i za osvjetljavanje unutrašnjeg prostora, važno je znati kako se može pronaći i u toploj bijeloj boji svjetla.

Članci u istoj kategoriji: