Darivanje je odličan način da ljudima do kojih nam je stalo to i pokažemo, bez obzira radi li se o prijateljima ili obitelji koje želimo obradovati ili pak poslovnim partnerima i klijentima kojima se kroz poklon želimo zahvaliti za suradnju. 

Odabir poklona vrlo je važan, jer dobre namjere mogu ostati neiskazane ako ne odaberemo poklon koji odgovara. Upravo radi toga, personalizirani pokloni odlična su ideja, jer najobičniji predmet poput maske za mobitel ili majice pretvaraju u poklon koji će zagrijati srce. Kod kupnje poklona veoma je važno odabrati onaj koji će, između ostaloga, biti i koristan, a personalizirani pokloni omogućuju vam da to napravite!

Dobrim planiranjem do ideje za darivanje

Kod odabira stvari koju ćete pretvoriti u personalizirani poklon, vrlo je važno razmotriti iduće stvari:

  • koji vam je budžet
  • koliko imate vremena
  • planirate li poklon personalizirati sami ili uz nečiju pomoć
  • što planirate personalizirati
  • koje su vam informacije potrebne
  • koliko je zahtjevan taj proces

Zanimljivi personalizirani pokloni danas mogu biti gotovo svaki predmet, pa je dobro pustiti mašti na volju. Ipak, nemojte si dati previše oduška, jer neke vrste personaliziranih poklona traže mnogo vremena, truda, novca i iskustva koje možda nemate, stoga prije svega dobro isplanirajte proces.

Korisni pokloni prije svega

Ključ kod izrade personaliziranih poklona jest odabrati onaj koji ćete onda personalizirati. To na primjer mogu biti polo majice, šalice, poster, torba, novčanik, upaljač ili nešto potpuno drugo. Taj predmet samo po sebi ne mora čak biti ni nešto posebno, jer je personalizacija to što će mu dati čar. 

Stoga birajte korisne personalizirane poklone, razmislite o tome što osoba kojoj pripremate poklon voli, u čemu uživa ali i što joj treba. Kutije za cigarete i upaljači na primjer odlična su ideja za personalizirani poklon za pušaća, dok bi nekome tko uživa u tjelesnoj aktivnosti primjerice bolji odabir bila personalizirana boca za vodu.

Vlastoručna izrada poklona ili naručena

Druga stvar koju trebate uzeti u obzir jest hoćete li vlastoručno personalizirati dar ili ćete pak naručiti njegovu izradu po želji. Svaka od ovih opcija ima svoje pozitivne i negativne aspekte. S jedne strane, personalizirani pokloni koje ste sami izradili odlična su ideja, jer nose sa sobom dodatan šarm, no mogu oduzeti mnogo vremena, a i ograničavaju vas na ono što sami od kuće možete i znate napraviti. 

S druge strane, naručivanje izrade otvara vam niz novih mogućnosti, ali može djelovati i pomalo hladno. Ako niste sigurni, kombinirajte oboje i onaj naručeni dodatno uredite sami.

Dobra priprema izrade darova

Kod nekih vrsta personaliziranih poklona nije potrebno mnogo pripreme. Na primjer, tražite li graviranje teksta, sve što trebate jest znati što želite da se gravira, kao neki citat, datum, ime i slično. S druge strane, kod nekih je vrsta personalizacije poklona veoma važna dobra priprema, pogotovo kada je riječ o tiskanju motiva ili fotografija. 

Planirate li napraviti nešto personalizirano fotografijom, imajte na umu kako ona moraju biti visoke kvalitete, kako bi tisak izgledao lijepo. S druge strane, na neke vrste tkanina, poput polo majice, umjesto tiska preferira se vez. Za njega motivi moraju biti jednostavni i relativno mali, što morate imati na umu kod pripreme i dizajna.

Razmišljajte kreativno

Danas je moguće personalizirati gotovo bilo koji predmet, a personalizirani pokloni postali su vrlo popularni. Upravo zbog toga, postoje neki personalizirani darovi koji su polako već izgubili svoj šarm. Obične ili polo majice, kape i torbe s otisnutim tekstom dobra su ideja, no imajte na umu kako je tako nešto relativno često, a kako biste ga odvojili od drugih, razmišljajte kreativno. 

Pozicioniranje motiva koji se tiska, na primjer, može biti odlična ideja kako personalizirani poklon učiniti nešto posebnijim. Radi li se o fotografiji, razmislite o tome da se poigrate u programima za obradu slika i napravite fotomontažu ili kolaž!

Poklonite polo majice

Polo majice odličan su poklon – jednostavan, a svejedno elegantan odjevni predmet neizbježan je dodatak našim ormarima. Upravo radi toga, s polo majicom ne možete pogriješiti, bilo da je poklanjate mladima ili starima, sportašima ili poslovnjacima, bez obzira na stil i modu. 

YouTube video

Ipak, želite li da vaša polo majica izgleda zanimljivije i bude upečatljivija, odlična je ideja personalizirati ju. S obzirom na tip materijala polo majice, tisak na njih često se ne preporuča, no dodaci poput veza zato na polo majicama izgledaju odlično. Kada pripremate motiv za vez,  ipak imajte na umu kako on mora biti relativno jednostavan i ne prevelik, kako bi polo majica i dalje bila ugodna za nošenje.

Članci u istoj kategoriji: