Nova ili već korištena auto oprema

Cijena krovnih nosača kreće se od osamsto pa sve do nekoliko tisuća kuna, pa kupnja može biti osjetni udarac na budžet. Upravo radi toga, mnogi rješenje pronalaze u kupnji već korištenih modela. Iako je ovaj potez odličan što se budžeta tiče, problem može predstavljati to što je ponekad teško pronaći model koji odgovara vašem automobilu.

Pratite upute proizvođača krovnih nosača

Kada se kupuju krovni nosači posebno je važno također obratiti pozornost na upute proizvođača, pogotovo što se nosivosti tiče. Prenošenje tereta koji prelazi dozvoljenu nosivost može itekako ugroziti sigurnost vas i vaših suvozača u vožnji. Uz to, imate li dodatke, kao što su nosači za bicikl, skije, snowboard ili slično, nemojte pokušavati na njih staviti više tereta nego za koliko su namijenjeni. Iako se može činiti da na njima ima mjesta za još jedan bicikl ili par skija, takva rješenja izrazito su opasna.

Biciklirajte posvuda uz nosače za bicikle

Nosači za bicikl vrlo su popularan dodatak za krov, jer omogućuju jednostavno i bezbrižno prevoženje bicikla gdje god vi to želite. Kada se kupuju nosači za bicikl, imajte na umu po kakvim ćete se terenima kretati. Postoji više načina na koji se bicikl može montirati na njih – neki su jednostavniji za postavljanje, dok su drugi sigurniji u nagloj vožnji i vožnji po neravnim terenima. 

YouTube video

Također, obratite pozornost i na sigurnost, kako ne biste ostali bez bicikla dok niste u blizini automobila, i zato uložite u nosače za bicikl s bravicama za zaključavanje. Na kraju, tijekom vožnje imajte na umu kako je vaš automobil sad nešto viši no inače, pogotovo kada ulazite u garaže i slične niske prostore.

Članci u istoj kategoriji: