Tisak na majice odlično je rješenje za stvaranje darova kojima možete obradovati svoje bližnje (ili sebe) i stvoriti potpuno personaliziran, razigran i zanimljiv komad odjeće. Postoji više načina za tiskanje, no ne postoji motiv koji se na njih ne bi mogao tiskati – samo je tvoja mašta granica. 

Fotografije, crteži, tekst, grafike i što god drugo ti padne na pamet moguće je otisnuti na majicu po tvom izboru. Planiraš li tisak na majicu, evo nekoliko ideja i savjeta kako da tvoja personalizirana majica izgleda lijepo, upečatljivo i profesionalno!

Kvaliteta tiska

Kada se odlučite za tisak na majice, najvažnije je pronaći način tiskanja koji je dugotrajan i ugodan za nošenje, pogotovo ako se radi o velikim motivima. U pravilu, treba izbjegavati tisak koji je na dodir plastičan i krut, jer neće biti ugodan za nošenje, pogotovo ako se radi o većem dizajnu. Uz to, nakon nekoliko pranja i glačanja takva se vrsta može početi otapati, odljepljivati ili popucati i padati s majice. 

Upravo zbog toga prvo provjerite o kojoj se vrsti tiska radi, kako biste bili sigurni da će on izgledati lijepo i trajati dugo. Imate li tu mogućnost, radije se odlučite na tisak na majice koji boji sam tekstil, s obzirom da ta vrsta najduže traje i najotpornija je na pranje i glačanje.

Boja majice može utjecati na tisak

Tisak na majice svijetlijih boja mnogo je lakši na one tamnijih boja. Zato obavezno prije no što naručiš izradu majice s natpisom provjeri može li se tvoj dizajn otisnuti na majicu po tvom izboru. Još je jedan važan aspekt i boja dizajna naspram boje majice. Općenito, preporučuje se odabir boje tiska koja je u tonu, zasićenosti ili svjetlini drastično različita od boje majice. Samo će tako tisak biti vidljiv i jasan. 

Zato nemoj sivu majicu ukrasiti sivim tekstom ili na bijelu majicu staviti svijetlo žuti uzorak, jer tisak na majici neće biti vidljiv. Imaš li već pripremljen dizajn, također razmisli o tome imaš li na njemu dijelova iste boje kao i majica. Ti dijelovi ne moraju se printati, jer će njihovo mjesto popuniti boja majice.

Uredi majicu poput profesionalca

Tisak na majice odlična je ideja za poklon, zato dizajniraj majicu koja će izgledati profesionalno, a biti personalizirana. Prvi korak je odabir onoga što ćeš staviti na majicu, kao na primjer:

  •  slike 
  •  crteži
  •  grafike 

Ako se radi o već postojećoj slici, imaj na umu kako ona mora biti vrlo visoke kvalitete, kako bi lijepo izgledala na majici. Sliku najčešće možeš predati u nekoliko formata. Neki formati poput PNG i GIF formata omogućuju i brisanje pozadine i postavljanje prozirnih dijelova, što je zgodno želiš li da dijelovi tvog dizajna nemaju bijelu pozadinu. Ako sliku pak izrađuješ sam, osim na format pripazi i na to koliko je ona detaljna, jer se neki manji detalji mogu izgubiti ako se slika previše smanji!

Natpis na majici koji obara s nogu

Majice s natpisom jedan su od hitova kod tiska na majice. Dizajniraj odličnu majicu s natpisom, uz nekoliko jednostavnih pravila. Prvo, i osnovno, imaj na umu kako natpis mora biti kratak i jasan, nitko neće imati volje ni želje stajati mirno, dok drugi ljudi čitaju dugi tekst koji nosi na majici. Česta greška kod izrade majice s natpisom je odabir teško čitljivog fonta ili slova premale veličine. 

Što se veličine teksta tiče, najviše će ti pomoći ravnalo i komad papira. Ispiši slova, provjeri jesu li čitka u ogledalu, i izmjeri njihovu veličinu, te taj podatak unesi pri dizajniranju majice s natpisom. Što se fonta tiče, odaberi jednostavniji font i pripazi na debljinu slova. Ako nisi siguran, odmakni se korak ili dva od ekrana i provjeri je li natpis na majici još uvijek čitak.

Majica kao pravo malo remek-djelo

Tisak na majice nije ograničen samo na slike ili tekst. Imaš li talenta za grafički dizajn, dizajniraj majicu koja će izgledati savršeno uz kombinaciju teksta i slike. Zapamti da se tiskati može i na prednju i stražnju stranu majice. 

YouTube video

Izrada majice s natpisom i slikom odlična je ideja ako tekst želiš popratiti zanimljivim slikama ili grafikama. Ako planiraš izraditi majicu s natpisom i tekstom, imaj na umu kako je tekst najbolje postaviti ispod ili iznad slike, kako se dizajni ne bi preklapali, jer bi to moglo utjecati na čitljivost teksta. Na kraju, pusti mašti na volju i budi kreativan!

Članci u istoj kategoriji: