Malen automobil odlična je ideja za gradsku vožnju, jer je kompaktan što ga čini jednostavnim za vožnju i parkiranje u gradu. Ipak, planirate li na duže putovanje poput ljetovanja ili skijanja, možda vaš manji automobil pokaže i neke nedostatke, pogotovo u vidu nedostatka prostora za svu prtljagu koju planirate ponijeti.

Kako biste uvijek bili sigurni da imate dovoljno prostora za sve što želite ponijeti sa sobom, bez obzira kamo se zaputili, obogatite svoj automobil s krovnom kutijom koja će omogućiti mnoštvo prostora za skladištenje na krovu vašeg automobila.

Više prostora za vas u automobilu

Razmišljate li o kupnji krovne kutije, vjerojatno ste već imali bliskih susreta s ponovnim pakiranjem u zadnji tren kako bi se broj torbi prilagodio veličini vašeg prtljažnika. Bez obzira na veličinu automobila i njegovog prtljažnika, nekad je ipak potrebno na dohvat ruke imati dodatan prostor za prtljagu – bilo radi udobnost putnika u automobilu, ili pak zbog dimenzija same prtljage.

Krovna kutija

Upravo zbog toga, krovna kutija odličan je dodatak vašem automobilu. Kada ju ne koristite, lako je možete pospremiti te po potrebi jednostavno montirati natrag na automobil.

Prije kupnje krovne kutije

Prije no što se bacite na kupnju krovne kutiea, važno je da utvrdite neke pojedinosti oko svog automobila, kako biste je jednostavno i sigurno mogli montirati na svoj automobil. Sama krovna kutija montira se na poprečne nosače na krovu vašeg automobila. Kakve poprečne nosače trebate ponajviše ovisi o tome koju vrstu krova imate – što možete jednostavno utvrditi pogledom na automobil.

Krovna kutija

S obzirom na to imate li normalan krov, obične ili integrirane uzdužne nosače ili fiksne točke, moći ćete odabrati prikladne poprečne nosače. Idući korak je odabir modela koji vam odgovara, a pri tome u obzir morate uzeti razmak između krovnih nosača.

Kvalitetan i dugotrajan dodatak za automobil

Kada ste se odlučili za nosače, vrijeme je da razmislite o tome koja vrsta krovne kutije vam je potrebna. Ovisno o tome koliko često je planirate koristiti, razmislite o tome koliko želite uložiti u nju. S jedne strane, ako ćete se njome koristiti samo nekoliko puta godišnje, ne morate se upuštati u veliki trošak.

YouTube video

Ipak, ako će vas vaša krovna kutija pratiti veći dio vremena, pametno je da uložite u kvalitetnije materijale, dodatnu zaštitu od vlage, ali i buke tijekom vožnje, što će vožnju učiniti mnogo ugodnijom. Općenito, svaka modeli koji ima gornji i donji dio pokrova širi od 4 mm pružit će veću izdržljivost i snagu strukture te samim time i veću kvalitetu.

Pametan odabir auto opreme

Krovnu kutiju, naravno, morate prilagoditi svom automobilu i krovnim nosačima, no ona idealna morala bi odgovoriti i na sve naše potrebe što se tiče prijevoza prtljage. U prijevodu, imate li tu mogućnost s obzirom na dimenzije automobila, prilagodite je kako biste u njoj mogli prenijeti svu prtljagu koja će vam biti potrebna na putu – koferi, skije, dasku za surfanje ili slične velike predmete.

Krovna kutija

Uz to, obratite pozornost i na sam dizajn jer, u pravilu, što je ona aerodinamičnije dizajnirana, to je buka prilikom vožnje manja, ali se smanjuje i potrošnja goriva.

Sigurnost pri vožnji na prvom mjestu

Neke trgovine uz pakete krovnih kutija i nosača nude mogućnost montaže, no planirate li ih sami montirati, svakako obratite pozornost na upute. Uz to, nemojte pokušavati montirati krovnu kutiju na nosače koji joj ne odgovaraju, s obzirom da je to velika opasnost za sigurnost svih u prometu oko vas.

Ako se pak brinete za sigurnost stvari, uložite u modele sa sustavima za zaključavanje. U pravilu, što je model skuplji, to će i sustav za zaključavanje biti sigurniji. Uz to, obratite pozornost i na materijale od kojih su određeni materijali izrađeni. Materijali poput ABS i ASA su jedni od najotpornijih na UV zrake, što osigurava da će krovna kutija i nakon mnogo upotrebe biti jednake boje i kvalitete.

Veliki asortiman u određenim trgovinama

Određene trgovine specijalizirale su se za auto opremu, autodijelove i slično. Jedna od njih je i Withcar, koji je među mnogim vozačima postao nezaobilazno mjesto pri kupnji bilo kojeg novog dodatka za svoje limene ljubimce.

Withcar nimalo ne zaostaje niti kada su u pitanju krovne kutije. Brojni modeli talijanskog proizvođača Nordrive jamče najvišu razinu kvalitete. Dostupne u različitim kapacitetima omugućit će svakome dovoljno mjesta da pospreme sve ono što im je potrebno za putovanje.

Članci u istoj kategoriji: