Danas se tako ugrađuju brojni autodijelovi koji služe u smanjenju tog zagađenja, a katalizator je jedan od glavnih dijelova koji u tome pomaže. On je dio ispušnog sustava koji čine i brojni drugi dijelovi koji imaju isti cilj – smanjiti ispuštanje toksičnih plinova iz auta.

Danas ih tako imaju i oni s benzinskim i dizelskim motorom, ali razlikuju se u nekim stvarima zbog različite vrste goriva.

Prvi uređaji za čišćenje toksičnih tvari u automobilima

Prisjetimo li se malo povijesti, prvi katalizatori u automobilima na europskom tržištu pojavili su se 1986. godine. Automobili koji su ih tada posjedovali su imali posebne oznake kako bi ih se moglo prepoznati. Nekoliko godina kasnije, točnije 1993.g., uvedena je Euro norma 1 za emisiju goriva i od tada automobili koji se prodaju u Europi moraju posjedovati katalizator. Oni koji ga nisu imali, nisu mogli biti stavljeni na to tržište.

S vremenom su norme postajale sve strože pa jednostavno gotovo i nije bilo moguće da ih proizvođači zadovolje bez ugradnje katalizatora u auto. Danas ih tako imaju i oni s benzinskim i dizelskim motorom, ali razlikuju se u nekim stvarima zbog različite vrste goriva.

YouTube video

Dijelovi katalizatora

Iako se auto katalizator koji se nalazi u vozilima s benzinskim i dizelskim motorom razlikuje, ipak se mogu razlikovati 4 osnovna dijela:

  • Kućište – najčešće je cilindričnog oblika; prikuplja plinove iz ispušne grane
  • Prijenosnik – sastoji se od brojnih kanala putem kojih prolaze ispušni plinovi; može biti izrađen od metala ili keramike
  • Srednji sloj – pokriva gore navedenu površinu prijenosnika, odnosno pokriva sve te kanale
  • Katalitički aktivni sloj – zadužen za izazivanje kemijske reakcije kad dođe u doticaj sa štetnim tvarima iz ispušnih plinova te u konačnici za njihovu neutralizaciju; smatra se najvažnijim dijelom

Članci u istoj kategoriji: