Prolaskom ljeta i dolaskom hladnijih i kišnih dana, kao idealni modeli nameću se ženske čizme. Naime, one će svojom zatvorenošću onemogućiti močenje nogu tijekom kišnih jesenskih dana, ali će pružati i toplinu stopalima. 

Upravo zbog toga brojne žene početkom jeseni počinju razmišljati o kupnji idealnih ženskih čizama za predstojeću hladniju sezonu razmišljajući o novim trendovima u svijetu mode. Srećom, trgovine su prepune različitih modela pa će svaka žena uspjeti pronaći idealan komad za sebe.

Ono što je ključno prilikom kupnje je to da one budu u skladu s modnim stilom vašeg uobičajenog odijevanja kako biste ih mogli uklopiti u s više različitih modnih kombinacija.

Oblik nogu je važan pri kupnji obuće

Iako se brojni modeli ženskih čizama čine kao idealan izbor i odlično rješenje za dodatan par u vašem ormaru, velik broj nije prilagođen svim oblicima nogu. Upravo zbog toga, stručnjaci savjetuju da se kada se kupuju ženske čizme mislit o tome koji oblik nogu imate kako bi dužina i savršeno pristajala vašim stopalima i osim estetskog izgleda pružila vam udobnost. 

U tom smislu bi niske i mršave osobe trebale birati modele ispod koljena kako ih ne bi vizualno smanjile, dok bi osobe s debljim listovima trebale izbjegavati gležnjače koje dodatno ističu listove i donji dio nogu.

Veliki broj modela ženskih čizmi

Kao i ostale vrste, ženske čizme su vremenom evoluirale te su pod utjecajem modnih trendova mijenjale svoj izgled, oblike i materijale izrade pa danas tako razlikujemo:

  • Modele preko koljena
  • Gležnjače
  • Modele do pola lista
  • Kaubojske ženske čizme
  • Modele od brušene kože
  • Kožne ženske čizme
  • Gumene 
  • Modele od kombinacije materijala 

Ono što je ključno prilikom kupnje je to da one budu u skladu s modnim stilom vašeg uobičajenog odijevanja kako biste ih mogli uklopiti u s više različitih modnih kombinacija.

A želite li svoje antilop ženske čizme želite učiniti dodatno zanimljivima, možete birati modele koji su napravljeni primjerice od sjajnog i mat antilop materijala ili one modele koji su pak ukrašeni kristalima.

Uložite u dobre komade ženske obuće

Iako je danas u moda vrlo promjenjiva, sve je brzo i stvari brzo izlaze iz trenda, a cijene su takve da prate takve trendove pa se mali broj ljudi odlučuje na ulaganje novca u kvalitetan par ženskih čizama. 

Ipak, stručnjaci napominju kako je ulaganje novca u dobru i kvalitetnu žensku obuću renomiranih brendova preporučljivo jer oni svojim proizvodima nude nezamjenjiv osjećaj udobnosti, prianjanja stopalu, ali i kvalitetu izrade. Tako ćete kvalitetne komade obuće moći nositi godinama i sezonama što je, kada se malo bolje razmisli, svakako dobar i ekonomičan izbor od kupnje novog para svake godine.

Osigurajte nogama toplinu i prozračnost

Kada govorimo o kvalitetnim ženskim čizmama tada u prvom redu govorimo o onima koje su izrađene od prirodnih materijala poput prave kože. Naime, prirodni materijali najprije bolje prianjaju uz nogu, ali i omogućuju stopalima da dišu stoga su odličan izbor. Isto tako, prirodni materijali poput kože traju godinama pa će vam se vaše ulaganje uvelike isplatiti. 

Osim toga, vrlo je važno prilikom izbora obratiti pozornost i na podstavu koja bi trebala biti čvrsta, ali i topla te načinjena od prirodnih materijala poput pamuka, vune ili kože kako bi također pridonosila dobroj ventilaciji stopala tijekom nošenja.

Za koju god vrstu ženske obuće se odlučili najvažnije je da ona bude kvalitetna i udobna, a vizualno privlačna bit će sigurno je svi brendovi idu ukorak s aktualnim modnim trendovima.

Popularni komad obuće u ženskom ormaru

Ukoliko razmišljate o tome koji model ženskih čizama biste trebali kupiti ove godine i tako upotpuniti svoju, zasigurno bogatu kolekciju, svakako biste trebali razmisliti o kupnji antilop čizama. One su u posljednjih nekoliko godina postale apsolutni hit, kako u high street trgovinama, tako i na modnim pistama high end brendova. 

Razlog popularnosti i atraktivnosti ovih modela krije se najprije u njihovom materijalu koji je sam po sebi vrlo zanimljiv. A želite li svoje antilop ženske čizme želite učiniti dodatno zanimljivima, možete birati modele koji su napravljeni primjerice od sjajnog i mat antilop materijala ili one modele koji su pak ukrašeni kristalima. Popularni modeli su u crnoj, sivoj, bež, zelenoj ili tamnocrvenoj boji tako da svakako obratite pozornost na ove boje.

Ženska obuća za sve prigode

Razvoj ženske obuće gotovo je u istoj mjeri pratio razvoj ženske odjeće pa je tako u jednom trenutku došlo do ogromne ekspanzije različitih modela prilagođenih svim aktivnostima kojima se žene mogu baviti. Tako je to ženska obuća za posao u vidu oksfordica, mokasina ili salonki, preko ravne i udobne ženske obuće za toplije vrijeme poput balerinki i sandala. To je još i ženska obuća za zimu u vidu čizama pa sve do visokih potpetica za posebne prilike i potpuno suprotnih tenisica za ljubiteljice raznih tjelesnih aktivnosti na otvorenom i u zatvorenom prostoru. 

YouTube video

Za koju god vrstu ženske obuće se odlučili najvažnije je da ona bude kvalitetna i udobna, a vizualno privlačna bit će sigurno je svi brendovi idu ukorak s aktualnim modnim trendovima.

Članci u istoj kategoriji: