Brojni dijelovi na automobilu su kroz godine doživjeli niz tehnoloških promjena, uglavnom na bolje. Tehnologija napreduje, a brzi razvoj se može primijetiti i u automobilskoj industriji. Tako se danas u automobilima mogu pronaći dodaci koji su do prije nekoliko godina bili gotovo nezamislivi. Neki od njih namijenjeni su za zabavu, drugi su su više usmjereni na sigurnost vozača i ostalih putnika.

H7 led žarulja
Automobilske H7 LED žarulje

Mnogi vozači zanemaruju važnost rasvjete svog automobila, a ona je vrlo bitna za sigurnost na cesti. Upravo zbog toga se danas u automobile sve više ugrađuju LED svjetla, poput H7 led žarulja, koja su se pokazala mnogo bolja i energetski učinkovitija.

LED tehnologija u autoindustriji

LED tehnologija je već duže vrijeme prisutna u kućanstvima. Smata se energetski učinkovitom te je samo bilo pitanje vremena kada će se početi koristiti i u moćnoj automobilskoj industriji. Dugo vremena su Xenon žarulje smatrate najboljom alternativom, ali danas se sve više koristi upravo LED rasvjeta, posebice energetski učinkovite H7 LED žarulje.
Naravno, ovisno o marki, odabrat ćete H7 LED žarulje za auto. One ne odgovoraju baš za svaki model, već samo za pojedine. No, u slučaju da vam one ne odgovaraju, uvijek možete potražiti neke druge modele, kao što su:

  • H1
  • H4
  • H8
  • H10, itd.

Prednosti žarulja nove generacije

Automobilske H7 LED žarulje imaju brojne prednosti u odnosu na klasične žarulje koje se danas mogu pronaći u većini vozila. A dvije najveće prednosti su svakako:

  • Bolja svjetlina
  • Dugotrajnost

Ove generacija žarulja daje puno bolju svjetlinu, a upravo to je ono što se najviše i očekuje od rasvjete na automobilu. Snop svjetlosti koji daju je puno širi i dalji. To znači da kada se vozite po neosvijetljenoj cesti, imat ćete puno bolji pregled, sa svih strana. Problem s klasičnim žaruljama koje su danas ugrađene u većinu automobila je u tome što uglavnom osvjetljavaju samo prema naprijed, a ujedno i ne baš vrlo daleko. No, LED žarulje za auto to čine puno bolje i vidjet ćete puno dalje, ali i sa svake strane automobila.

Iako su možda u početku skuplje, budući da su izrazito dugotrajne, uštedu ćete osjetiti dugoročno. Jednom kada ih kupite, vrlo vjerojatno ih nećete morati zamijeniti dugi niz godina, a možda i više uopće, prije nego prodate auto.

Savjeti za kupnju automobilskih LED žarulja

Bez obzira koju vrstu LED žarulja za auto kupujete, morate imati na umu neke stvari. Prije svega, mnoge će često privući reklame koje nude jeftine H7 LED žarulje za auto. No, često je riječ o žaruljama upitne kvalitete, koje proizvode neke tvrtke koje nude proizvode slabije kvalitete, uz nižu cijenu. Zato se bolje odlučiti za neke već renomirane proizvođače za čije proizvode možete biti sigurni da su kvalitetni i da će vas služiti dugi niz godina.

Mnogo je prednosti H7 led žarulja
Mjere H7 led žarulje

Prilikom kupnje bitno je obratiti i pozornost na broj lumena. H7 LED žarulje trebale bi imati barem 4500 lumena, kako bi bile optimalne za korištenje. Ispravna kupovina utječe na mnoge aspekte u vožnji. Primjerice, mnogi vozači nisu niti svjesni da kupnjom ove nove generacije žarulja izravno utječu i na smanjenje potrošnje goriva. Troše manje energije pri radu pa i automobil u konačnici troši nešto manje goriva.

Autolektrika za pomoć

Postoje razne grane autoindustrije koje se bave određenim dijelovima automobila, bilo da je riječ o popravcima ili ugradnji novih dijelova. Kada je riječ o žaruljama, ali i raznim elektroničkim problemima, grana autoindustrije koja će vam biti od koristi je autoelektrika. Ona je s godinama postala sve popularnija, posebice zbog činjenice da se u automobile danas ugrađuje sve više elektroničkih komponenti. A naravno, one će se kad-tad pokvariti i autelektričari zbog toga uvijek imaju posla.

YouTube video

Osim toga, autolektrika će vam biti od pomoći i poželite li u svoj automobil ugraditi neke od dostupnih H7 LED žarulja ili vam je potrebna njihova zamjena. Većina autoelektričarskih radionica vam nudi i mogućnost da direktno kod njih kupite žarulje te će vam ih oni odmah ugraditi.

Ako se planirate baviti nekom djelatnošću vezanom uz popravak automobila, a ne znate kamo bi se usmjerili, možda je upravo autoelektrika ono što bi vas moglo zanimati. Posla u tom sektoru će zasigurno biti sve više i više u budućnosti jer automobili će postajati sve napredniji i napredniji. A žarulje će uvijek biti njegov sastavni dio koji će se s vremenom morati mijenjati.

Članci u istoj kategoriji: