Korištenje briketa za prehranu pasa ima mnoge prednosti koje idu izvan praktičnosti i trajnosti. Dok su praktični za vlasnike pasa s užurbanim životima, donose i niz drugih koristi za vaše ljubimce. Osim što su praktični za skladištenje i jednostavni za doziranje, briketi za pse su često obogaćeni različitim hranjivim tvarima koje su ključne za zdravlje pasa. Kvalitetni proizvođači pažljivo biraju sastojke kako bi osigurali uravnoteženu prehranu. 

Briketi za pse
Hranite svog ljubimca kvalitetnim briketima za pse

Jedna od dodatnih prednosti briketa za pse je njihov pozitivan učinak na oralno zdravlje pasa. Mnogi su dizajnirani tako da potiču žvakanje, što može pomoći u smanjenju plaka i kamenca na zubima. To može biti ključno za održavanje zdravih zubi i desni, što zauzvrat može spriječiti ozbiljne probleme sa zubima i ustima u budućnosti. No, važno je napomenuti da njihova kvaliteta može varirati, stoga je važno odabrati proizvođača i formulaciju hrane koja najbolje odgovara potrebama i preferencijama vašeg psa.

Odabir najbolje hrane za vašeg psa

Odabir najboljih briketa za psa ključno je za njegovo zdravlje i dobrobit. Prvo, trebate uzeti u obzir pasminu i veličinu vašeg psa, jer različite pasmine mogu imati različite prehrambene potrebe. Također, razmislite o dobi vašeg psa; štenci, odrasli psi i stariji psi trebaju različite formule hrane. 

YouTube video
Kako hraniti vašeg psa?

Ako vaš pas ima posebne potrebe, poput alergije kod pasa ili osjetljivog probavnog sustava, obratite se svom veterinaru za preporuke. Velki izbor možete pronaći u pasjim trgovinama, gdje možete dobiti i savjete od stručnjaka o najboljem izboru za vašeg ljubimca.

Članci u istoj kategoriji: