Kako zaštititi automobil?

Najbolji način da zaštitite svoj automobil jest cerada za auto. One svakako postoje za sve modele (možda je malo teško naći ih za jako velike aute, ali svakako to možete preko online trgovina) i možete preko interneta pronaći najjeftiniju opciju za sebe. Ima ih u raznim bojama i na nekoliko principa (uže, elastika, drawstring), ali oko toga se ne treba previše živcirati. Svaka cerada za auto lako se postavlja i skida, o osim o tome razlikuju se i prema kvaliteti izrade koja diktira njihovu dugotrajnost.

Veličina cerada za auto

Mnogi misle da im nije potrebna cerada i da nju nabave samo oni koji imaju jako skupe automobile i žele se „praviti važni“, ali svakodnevne okolnosti su takve da je često praktičnije imati ceradu no svaki dan čistiti auto. Osim što ga mogu unerediti razne životinje (što rezultira neumornim ribanjem), mutne kiše i pješčane kiše mogu napraviti veliku štetu. Kada je veliko nevrijeme, često granje, kamenčići i slične stvari mogu uzrokovati male ogrebotine, a nekad čak i pukotine na staklu.  Vjerujemo da nitko ne bi rekao da možete uštedjeti tako velike novce kupnjom cerade!

Materijal izrade cerada za auto

Ovisno o cijeni u ponudi ćete pronaći različite modele cerada za auto podijeljene i prema materijalu izrade. Osim toga preporučujemo vam da uzmete što tamniju ceradu jer će ona biti najisplativija, a pokušajte se odlučiti za neki materijal koji nije potpuna plastika (PVC) jer se taj materijal često zna promijeniti na visokoj temperaturi i tada je od njega više štete nego koristi. U najgoroj situaciji će se za auto zalijepiti gotovo tekuća plastika. Zbog toga ne putujte na more s plastičnom ceradom koja tada na velikim toplinama i jakom suncu može učiniti više štete od koristi!

YouTube video

Članci u istoj kategoriji: