Poznato je da mnoga djeca obožavaju kupanje od malih nogu. Osim brćkanja u kadi, uživat će i u kupanju u bazenima, moru i ostalim sličnim mjestima. Zato mnogi roditelji s djecom uvijek traže razna zanimljiva mjesta koja uključuju i neki boravak u vodi jer znaju da će ih time itekako razveseliti. 

Jedno od mjesta koje je tako uvijek zanimljivo djeci su svakako toplice. One nude toliko toga za njih, ali i za odrasle tako da će cijela obitelj uživati. U Sloveniji ima jako puno toplica pa ako se ne možete odlučiti, to je odlična početna točka za istraživanje.

U svakom slučaju, toplica danas ima nekoliko u svakoj zemlji i zasigurno će svatko pronaći one idealne za sebe.

Toplice u Sloveniji nude pregršt atrakcija

Za sve one obitelji koje traže neke interesantne toplice Slovenija može puno toga ponuditi. Dostupne su brojne toplice koje nude razne atrakcije za odrasle te stariju i mlađu djecu. Većina njih ima svoje web stranice te na njima možete potražiti koje sve atrakcije nude. Većinom su to:

 • Duboki bazeni za plivanje
 • Plitki bazeni za djecu
 • Razne prskalice, tobogani i slično

Jednostavno, u toplicama u Sloveniji uživat će i oni stariji, ali zasigurno i njihova djeca. Bazeni za djecu mogu se pronaći na gotovo svim mjestima, od onih vrlo plitkih za bebe pa sve do onih nešto dubljih za nešto veću djecu. Bez obzira o kakvima se radi, svakako uvijek držite djecu na oku kako se ne bi dogodilo nešto loše.

Masaže, saune i ostale usluge

Tražite li i neke dodatne usluge koje inače nude toplice Slovenija je idealno mjesto. Naime, gotovo sva mjesta imaju i dodatne usluge u ponudi. Tako možete pronaći:

 • Saune
 • Masaže
 • Solarije
 • Razne terapeutske usluge poput ajurvede
 • Njega lica, tijela i sl.

Takve dodatne usluge u toplicama u Sloveniji se uglavnom naplaćuju, osim u slučaju da ste kupili neki posebni paket koji sadrži sve te usluge u paketu. Isto tako, ponekad ćete kupnjom ulaznice za bazene dobiti i poseban vaučer pomoću kojeg možete ostvariti i popust na te usluge.

Također, za obitelji s djecom, toplice će pojedinim danima u određeno vrijeme ponuditi i mogućnost da se i djeca koriste nekim od tih usluga, naravno prilagođeno njihovom uzrastu. A ako im se to ipak ne bude svidjelo, uvijek imaju mogućnost kupanja u bazenima za djecu.

Glavni sadržaji svakako su bazeni za djecu i to je ono po čemu će mnogi roditelji odlučiti koje će mjesto posjetiti.

Prskalice i tobogani za djecu svih dobnih skupina

Razni bazeni u toplicama u Sloveniji nude i razne prskalice i tobogane koji bi mogli biti vrlo zanimljivi djeci. Djeca obožavaju prskanje vodom pa sama činjenica da postoje prskalice koji će ih stalno prskati sigurno će im se svidjeti. Tobogani su pak posebna priča. Djeca ih naprosto obožavaju i koliko god nekim odraslima neki izgledaju i pomalo strašno, brojna djeca će se obožavati spuštati po njima. 

Dostupni su tobogani kojima se spuštate u klasičan bazen, ali i oni koji imaju posebno ograđen bazen na donjem dijelu tako da ne smetate one koji uživaju samo u kupanju. 

Kako bi privukle što je moguće više obitelji s djecom, toplice se trude ponuditi im što je moguće više aktivnosti i sadržaja koji bi im se mogli svidjeti.

Provedite više dana na bazenima

Obitelji s djecom često koriste mogućnost dužeg boravka u toplicama u Sloveniji zato što se nude brojne zanimljive aktivnosti i sigurno je da djeci, ali ni odraslima neće biti dosadno ako tamo provedu nekoliko dana. Zato rezerviraju smještaj u nekom hotelu ili apartmanu u okolici, većinom uz uključene obroke. Tako obitelj može samo uživati u svim aktivnostima, bez puno razmišljanja oko spravljanja obroka i slično.

Isto tako, često se nude i posebno prilagođeni paketi koji nude sve u jednom: smještaj i hranu, neograničeno kupanje na bazenima te još neke dodatne usluge. Djecu će tako često zabavljati i razni animatori, neki od njih tijekom dana na bazenima, dok će ih neki zabavljati i u kasnijim večernjim satima u krugu hotela. U svakom slučaju, sigurno je da će uživati u vremenu provedenom u toplicama u Sloveniji.

YouTube video

Veliki izbor bazena za djecu

Kada planirate ići s djecom u neke toplice, provjerite što nude za njih, odnosno kakvi su im bazeni za djecu. Gotovo svake toplice će imati barem nekoliko bazena za djecu i to:

 • Oni vrlo plitki koji su pogodni za bebe
 • Oni nešto dublji za nešto veću djecu
 • Oni još dublji u kojima mogu uživati adolescenti

Većina tih bazena za djecu ima i dodatne zanimljivosti, poput raznih prskalica, tobogana i sličnih stvari koje djeca obožavaju. U svakom slučaju, djeca će sigurno obožavati provoditi vrijeme u tim bazenima za djecu, a odrasli mogu sa strane uživati uz omiljeno piće ili hranu. 

Svi ponekad trebamo romantični bijeg, bez obzira na to imamo li već djecu ili je veza još svježija. Da bismo održali kemiju u vezi, povremeno moramo uložiti više truda i zadržati naviku izlazaka i zabavljanja. Priuštite si bijeg od stvarnosti uz wellness vikend za dvoje.

Članci u istoj kategoriji: