Za postavljanje krovnih nosača, na krovu automobila postoje predviđena mjesta zbog čega je postavljanje olakšano. Općenito, postavljanje automobilskih krovnih nosača je vrlo jednostavno, a jedna od prednosti je i to što se oni ne moraju koristiti cijelo vrijeme. Oni se postavljaju prema uputama proizvođača, a nakon skidanja tereta i po prestanku korištenja možete ih ukloniti s krova automobila i spremiti do neke druge prilike kada će vam opet zatrebati.

Krovni nosači
Krovni nosači

Mogućnost njihova skidanja je prednost zbog toga što mnogi smatraju kako njihova prisutnost na krovu automobila narušava njegov izgled. 

Krovni nosači za bicikle

Posebna vrsta su krovni nosači za bicikle koji su odličan izbor za sve one koji vole sport i rekreaciju te često putuju tim povodom, noseći sa sobom bicikl. S obzirom da većina automobila ima malen prtljažnik te ne dopušta prenošenje bicikala unutar vozila, vrlo popularni su postali automobilski krovni nosači za bicikl.

YouTube video
Video: Kako odabrati najbolji MTB krovni nosač za svoj automobil

Prije njihove kupnje važno je dobro izmjeriti bicikle i odabrati pravilne dimenzije nosača. Osim toga, i materijali od kojih su izrađeni krovni nosači za bicikle su vrlo važni, kao i mogućnost koliko bicikla ćete moći prevoziti na njima.

Kupnja krovne kutije

Kada se kupuje krovna kutija za auto, to možete obaviti u fizičkoj trgovini ili u web trgovini specijaliziranih trgovina. Kada govorimo o tome koja je vrsta kupovine jednostavnija, to je svakako online kupovina u kojoj imate bolji pregled svih modela, iste te modele možete filtrirati prema svojim kriterijima kao što su kapacitet, dimenzije, cijena i slično.

Članci u istoj kategoriji: