Kada posjedujete krovne nosače, krovna kutija za auto se vrlo lako postavlja na za nju predviđeno mjesto na nosačima te se zaključa. Prilikom postavljanja krovne kutije vrlo je važno provjeriti je li dobro sjela u sve utore kako tijekom vožnje ne bi došlo do njezinog ispadanja.

Krovna kutija
Krovna kutija za automobil

Kao i postupak postavljanja, i postupak skidanja krovne kutije s automobila je vrlo jednostavan, a ukoliko je ne planirate koristiti neko vrijeme, savjetuje se njezino uklanjanje s automobila. Skidanje je preporučljivo i zbog toga što je automobil s postavljenom krovnom kutijom osjetljiviji na nalete vjetra zbog čega dolazi do većeg otpora čim se troši i nešto više goriva.

Odaberite poznate proizvođače dodataka za auto

Kada kupujete automobilsku krovnu kutiju (provjerite u trgovini sa autoopremom Withcar) važno je da ne birate najjeftinije modele jer vam oni neće pružati mogućnost neometanog višegodišnjeg korištenja. Stoga je preporuka birati neke od poznatih proizvođača krovnih kutija poput tvrtki Thule ili Nordrive čije krovne kutije godinama odlično prolaze na testovima sigurnosti te čije su krovne kutije izrađene od vrlo kvalitetnih materijala što će vam omogućiti višegodišnje korištenje krovne kutije koju različiti vremenski uvjeti neće uništiti.

YouTube video
Video: Top 5 najboljih krovnih kutija za vaš automobil

Osim u proizvođaču i cijeni, krovne kutije se razlikuju i po svom kapacitetu pa je stoga vrlo važno razmisliti o tome koliki kapacitet vam je zaista potreban jer je kupovina prevelikog modela loša investicija. Također, preporuča se da, ukoliko vaš automobil ne posjeduje krovne nosače, kupite i njih i krovnu kutiju istog proizvođača kako biste bili sigurni da će sve potpuno odgovarati, a usput ćete i uštedjeti. 

Članci u istoj kategoriji: