Velik broj ljudi dosta dragocjenog vremena provodi u svom automobilu i u vožnji. Ponekad je u pitanju svakodnevni odlazak na posao ili fakultet, a ponekad je riječ i o čestim ili dugotrajnim putovanjima. U slučaju da je auto vaš drugi dom i da često putujete prepunog prtljažnika nemojte odgađati neminovno: kupnja krovne kutije olakšat će vam svakodnevicu i pružiti komfor kojem se niste nadali. Krovna kutija je jedan od najpraktičnijih automobilskih dodataka i svakako vrlo korisna za prijevoz veće količine prtljage.

Krovna kutija ima iznimna svojstva i kapacitet

Ako ste se odlučili na kupnju krovne kutije za vašeg limenog ljubimca morat ćete prvo otkriti koji vam model krovne kutije odgovara i odlučiti za što ćete ju koristiti.  Krovna kutija je malo skuplja, ali isplativa investicija, jer je trajnost krovnih kutija iznimno duga zbog visoke kvalitete proizvodnje.

Odličan primjer za upotrebu krovnih kutija je vozač automobila koji vrlo često prevozi svoje kućne ljubimce. Koristeći prtljažnik za prijevoz ljubimca drastično se smanjio volumen za prijevoz tereta pa je logično i nadasve praktično rješenje bilo postavljanje krovne kutije na krov auta.

Kako se montira kutija za krov automobila?

Krovna kutija montira se na krov auta kako bi pomoću nje pravilno rasporedili teret iz prtljažnika ili rasteretili prtljažnik viška stvari koje onemogućuju ugodnu i sigurnu vožnju. Krovnu je kutiju jednostavno montirati i prilikom kupovine ćete dobiti pribor za montažu, ali često je preporučljivo da montiranje prepustite stručnoj osobi koja taj posao obaviti brzo i efikasno.

Krovne kutije su napravljene od izdržljivih, jakih metala kao što su titan ili čelik. Ne zbog razloga što moraju podnositi velik teret prtljage u njima već zato što trpe izuzetno visoki tlak zraka tijekom brze vožnje. Tako jaki faktor može oštetiti slabiju krovnu kutiju.

Najbitniji faktor pri kupnji krovne kutije je sigurnost korištenja

Izbor krovnih kutija je velik pa ćete trebati više vremena za odluku, ali nemojte odustati jer jednom kad počnete koristiti krovnu kutiju zapitat ćete se kako ste do sada funkcionirali bez nje. Izuzetno je važno naglasiti da vam pri izboru krovne kutije prioritet treba biti sigurnost u vožnji jer na tržištu postoji velik broj krovnih kutija od kojih su neke slabije kvalitete, bez atesta ili certifikata koji vam mogu potvrditi sigurnost i stabilnost tijekom vožnje.

Prvi faktor na koji morate obratiti pozornost je materijal od kojeg je napravljena krovna kutija, zatim veličina kutije te certifikati proizvođača. Kvalitetan materijal omogućit će trajnost kutije dok je veličina kutije bitna zbog modela auta i količine stvari koju možete spremiti u nju. Tako če biti krovna kutija za Volvo sigurno veča nego recimo za neki mali model Fiata.

Svaka krovna kutija ima svoj način i sistem zaključavanja, a najsigurnijima su se pokazali primjerci koji imaju centralnu bravu i šest mjesta na kojima se poklopac kutije blokira s donjim djelom.

Dobra prednost malo skupljih krovnih kutija je postojanje unutarnjih kukica za povezivanje stvari i mogućnost otvaranja krovne kutije na obadvije strane što je super praktično rješenje. Dobar način proučavanja krovnih kutija i modela je informiranje o crash testovima za te modele jer oni najbolje prikazuju kako krovne kutije podnose pritiske kao što su brzina vožnje i vremenske nepogode. Iznenadit ćete se koliko se velik broj krovnih kutija otvara prilikom velikog pritiska!

Online istraživanje pružit će vam sve potrebne informacije

Odvojite par sati i proučite ponudu krovnih kutija online. Osim velikog izbora modela i veličina uvidjet ćete također da je kupnja kutija za krov automobila online povoljnija nego u dućanu. No morate prvo izabrati model koji vam najviše odgovara. Nakon što ste odabrali veličinu krovne kutije vrijeme je da provjerite njenu kompatibilnost s vašim autom i materijal od kojeg je načinjena.

YouTube video

Kvalitetnije brendirane kutije nisu vezane uz model auta i mogu se koristiti na svim modelima. Krovna kutija je često izložena raznolikim vremenskim utjecajima, promjenama tlaka i temperature, vlazi, padalinama i slično pa želite izabrati nehrđajući materijal. Većina krovnih kutija ipak malo šumi prilikom vožnje no utvrđeno je da je taj zvuk manji kod modela srednje i više klase, koje se također mogu pohvaliti i jednostavnijom montažom.

Gdje se krovna kutija može kupiti?

Danas u svijetu interneta moguće je kupiti sve online. Kupnja na internetu nerijetko je znatno isplativija od kupnje u prodavaonicama, a upravo auto oprema www.withcar.si nudi odličan omjer cijene i kvalitete za razne auto dodatke. Informirajte se što je moguće više i izaberite ono što će zadovoljiti vaše potrebe. Zapamtite, kupnjom kvalitetne kutije ne možete pogriješiti.

Članci u istoj kategoriji: