Pripazite na starost pri kupnji auto guma

Kada kupujete auto gume u akciji, primjerice Sava gume, osim što morate pazite da kupite odgovarajući model, svakako pripazite i na njihovu starost. Naime, prilikom kupnje je dobro kupiti gume za auto što je moguće mlađe. Mnoge trgovine često nude auto gume po sniženim cijenama jer se žele riješiti starih zaliha. A kako provjeriti njihovu starost? Vrlo jednostavno.

Na svakoj gumi automobila nalazi se i oznaka DOT, koja će vam dati odgovor na pitanje kada je proizvedena. Riječ je o kombinaciji brojeva, nerijetko između 7 i 12 znamenki, no vas bi trebale zanimati samo posljednje četiri jer one pokazuju tjedan i godinu njihove proizvodnje. Primjerice, ako su zadnje četiri znamenke 2819, to bi značilo da je taj konkretan model proizveden u 28. tjednu 2019. godine.

YouTube video

Sava gume u trgovinama u Sarajevu

Postoje brojni proizvođači guma za automobile. One se izdvajaju svojim karakteristikama, ali naravno i svojom cijenom. Tražite li optimalnu kvalitetetu uz povoljne cijene, Sava gume su odličan izbor. A zateknete li se u Bosni i želite kupiti Sava gume Sarajevo je grad u kojem ima jako puno vuklanizerskih radionica u kojima ih možete kupiti te će vam ih odmah i ugraditi.Članci u istoj kategoriji: