Borba protiv bora mnogim ljudima postaje sve važnija što vrijeme više odmiče. Osim što je odličan izvor zaštite kože koji će osigurati da je vaša koža zdrava i nahranjena, krema protiv bora također pomaže izbrisati tragove starenja koji se vremenom pokazuju. 

Dobre navike također su vrlo bitne, poput:

  •  hidratacije kože,
  •  zdrave prehrane,
  •  bavljenja tjelovježbom

No, odabir dobre kreme protiv bora pomoći će istaknuti ljepotu, zdravlje i elastičnost vaše kože. Dnevna rutina brige o koži vrlo će brzo pokazati kako vaša koža uz malo truda i njege može izgledati zdravo i sretno, a odgovarajuća krema ubrzat će taj proces.

Birajte provjerene proizvođače krema

Teško je dati mnogo opširnih savjeta kada je u pitanju kupnja odgovarajuće krema protiv bora, jer to hoće li vam ona odgovarati ili ne ovisi prije svega o:

  • Vašim navikama i potrebama
  • Tipu kože koji imate kao
  • Starosti same kože

Ipak, ako postoji jedan savjet kojega se svi mogu držati kod kupnje kreme protiv bora, onda je to da kupuju proizvode marki kojima vjeruju. Iako se danas u trgovinama mogu pronaći razne marke, uvijek je bolje odabrati kreme provjerene kvalitete brendova kojima vjerujete, poput na primjer Lux-Factora. Ako ne znate odakle bi krenuli, uvijek se pak dobro informirati o svim sastojcima koji se nalaze u proizvodima, te provjeriti imaju li oni sve što vaša koža traži.

Krema koja odgovara koži

Krema protiv bora, kao i sve druge kreme, mora se birati prema tipu kože koji imate. Suha koža često je na osjet gruba, a može se i ljuskati, a daje i osjećaj neugodnog zatezanja, te ju je veoma važno dobro dubinski hidratizirati kako ne bi ponovno postala suha. 

Krema protiv bora trebala bi povećati razine kolagena u koži
Krema protiv bora sakrit će vaše godine

Masna koža pak s druge strane treba kremu koja je lagana i brzo se upija te ne ostavlja tragove na koži, a i dalje hrani i štiti kožu. Kombinirana koža najzahtjevnija je, jer istovremeno traži dubinsku hidratizaciju, ali i kremu koja neće pridodati masnoći dijelova kože. Na kraju, tu je i osjetljiva koža, kod koje je najvažnije odabrati kremu protiv bora koja nema agresivne sastojke koji bi ju mogli uzbuditi i uzrokovati probleme.

Zaštita kože kroz dan

Osim što krema protiv bora mora nahraniti vašu kožu, kako bi ona odmah dobila življi i mladenački izgled, također je važno odabrati onu koja kožu tijekom dana štiti od svih negativnih utjecaja. Stoga kod kupnje svakako provjerite njezin sastav.

YouTube video

Zašita od UV zraka veoma je važna tijekom cijele godine pa provjerite koju razinu zaštite vaša krema pruža, s obzirom da je sunce jedan od najgorih neprijatelja kada je u pitanju stvaranje bora. Također, prilagodite svoju kremu vremenskim uvjetima. Zimi je zrak često suh, što može uzrokovati dodatno sušenje kože, pa je potrebno odabrati onu koja neće dopustiti koži da se suši. Mnoge kvalitetne kreme protiv bora, poput onih brenda Lux-Factor nude višestruko djelovanje za najbolje rezultate.

Izravnajte bore

Na kraju, važno je baciti oko na sam sastav kreme i zbog sastojaka koji utječu na popunjavanje bora i zatezanje kože. Krema protiv bora trebala bi povećati razine kolagena u koži, kako bi ona ponovno dobila svoju elastičnost, čime se bore smanjuju ili pak u potpunosti nestaju. 

Krema protiv bora mora nahraniti vašu kožu
Krema protiv bora štiti i pomlađuje vaše lice

Ipak, veoma je važno da kolagen dospije duboko u kožu, s obzirom da povećana razina kolagena u vanjskim slojevima kože neće pokazati veće promjene. Sastojci poput koenzima Q10 i hijaluronske kiseline pomoći će vašoj koži da postane elastičnija te da na njoj nestanu bore, pa je uvijek dobro da su dio sastojaka odabrane kreme.

Olakšajte si kupovinu uz Lux-Factor web trgovinu

Uz sve savjete, odabir krema i dalje može biti težak, ponajprije jer je izbor u trgovinama velik, pa je nekad teško znati koji iz hrpe proizvoda odabrati. Upravo radi toga, online kupnja odlično je rješenje problema. Iz udobnosti svoga doma možete usporediti sastojke, djelovanja i cijene, te u nekoliko klikova naručiti najbolju kremu za sebe. Poznati brend Lux-Factor upravo je iz tog razloga otvorio web trgovinu u kojij možete birati između mnoštva krema koje imaju u ponudi. 

Lux-Factor kreme visoke su kvalitete i pružaju zaštitu za sve vrste kože. Želite li lijepu, mladenačku i nahranjenu kožu bez bora, u Lux-Factor trgovini online zasigurno ćete pronaći nešto za sebe. Kada naručite odabrani Lux-Factor kozmetički proizvod, sve što vam preostaje jest strpiti se kratko vrijeme dok ne bude dostavljen na vašu kućnu adresu.

Članci u istoj kategoriji: