Uz urednu i stiliziranu kosu te odjeću, velik dio pozornosti na ženama privlače i ruke, posebno nokti. Naime, lijepo njegovani i oblikovani nokti odaju i činjenicu koliko se žena voli uređivati i brine li o svom izgledu. S obzirom na to da su usluge poput manikure i pedikure u kozmetičkim salonima nerijetko vrlo skupe, velik broj žena se danas odlučuje na kupnju laka za nokte i samostalno, kućno uređivanje noktiju. 

Oni se mogu pronaći u drogerijama po iznimno prihvatljivim cijenama, a jedan od najpoznatijih kozmetičkih brendova koji ih nudi u svom asortimanu je Essence.

Preciznost kozmetičkih proizvoda i vrijeme za sebe

Iako mnoge žene zaziru od samostalnog uređivanja noktiju koje zahtijeva preciznost i određeno vrijeme koje je potrebno posvetiti ovom poslu, to vrijeme može biti vrijeme samo za vas. Kada se kupi lak za nokte u omiljenoj boji ili boji koja je aktualna u određeno vrijeme te kupnjom još nekoliko pomagala poput rašpice, acetona i ulja za zanoktice, uređivanje noktiju možete pretvoriti u iznimno dobro i opuštajuće spa vrijeme za sebe. 

Lakovi za nokte različitih boja
Lakovi za nokte dostupni su u različitim bojama

Ipak, važno je napomenuti da je za dobar rezultat važno kupiti dobar i kvalitetan lak za nokte, kakvi su oni tvrtke Essence. Ali je važno i imati određenu preciznost i mirnu ruku kako biste ga ispravno nanijeli na cijelu ploču nokta, no ta se tehnika vrlo lako usvaja već nakon nekoliko pokušaja.

Brzosušeći i trajni lakovi za nokte

S obzirom na sve veći broj žena koje se odlučuju na kupnju lakova za nokte i samostalno uređivanje, na tržištu se pojavio velik broj različitih vrsta. Kao najpopularniji su se pokazali:

  • Oni koji se brzo suše
  • Oni s njegujućim svojstvima
  • Oni s visokim sjajem 

Ono što je vrlo  tražena osobina svakog laka za nokte je to da se on brzo suši. Naime, oni prvotni su se vrlo sporo sušili što je uvelike otežavalo i produžavalo sam proces uređivanja noktiju, a niti nakon pola sata oni nisu bili dovoljno suhi. Zato su nastajale neželjene mrlje na noktima i uništavanje odjeće i predmeta kada bi korisnice s nedovoljno osušenim noktima u ruke uzele neki predmet poput odjeće. Današnji proizvođači kozmetike kreirali su lakove za nokte s novim formulama pa se oni tako vrlo brzo suše čime se uvelike skratio cjelokupan proces uređivanja noktiju.

Nokti kao iz salona

Kada se problem sa sušenjem riješio, na red je došla želja korisnica da im drogerijski lakovi za nokte koje koriste u kućnim uvjetima pruže izgled istovjetan onom iz kozmetičkih salona, a to je prvenstveno visoki sjaj. Vremenom su proizvođači unaprijedili formule svojih lakova pa danas oni zaista izgledaju kao iz kozmetičkog salona. 

Lakovi za nokte u tamnoj boji
Lakovi za nokte mogu da imaju ulogu i učvršćivača

Iako je visoki sjaj postao specifikacija koja gotovo da se podrazumijeva, na policama drogerija ćete ovu vrstu pronaći vrlo lako jer na sebi većinom imaju natpise gel shine, shine i slično. Time se dodatno ističe njihov sjaj, a ponekad i trajnost kao kod Essence lakova za nokte koji imaju natpise shine, last & go i gel shine.

Oporavite svoje nokte

U svojim počecima lakovi za nokte su podrazumijevali samo jednu vrstu, a to su oni koji nužno služe za promjenu boje na noktima, dok su se nešto kasnije na tržištu počeli pojavljivati oni koji služe kao baza za nokte ili pak oni koji pružaju dodatan sjaj i osiguravaju dodatnu trajnost (tzv. top coat). 

YouTube video
Kako sam oporavilasvoje oštećene nokte

Nakon njih, a u jeku velikog trenda odlazaka u kozmetičke salone na trajni lak ili gel lak, na tržištu su se pojavili oni koji u sebi imaju blagu boju, većinom mliječnu, koji u svom sastavu imaju njegujuća ulja i sastojke koji doprinose oporavku noktiju te njihovom bržem rastu. Ovaj tip vrlo je popularan i danas kada žene žele oporaviti svoje nokte.

Essence kozmetika nudi pristupačne i povoljne proizvode

Kada govorimo o drogerijskoj kozmetici, apsolutni pobjednik u kategoriji visokokvalitetnih, a pristupačnih proizvoda je njemačka kozmetička tvrtka Essence. Naime, za razliku od ostalih drogerijskih kozmetičkih brendova, Essence kozmetika na tržište stavlja visokokvalitetne proizvode koji se nerijetko uspoređuju s luksuznim proizvodima, no njihove cijene su vrlo pristupačne pa ih koristi velik broj korisnica diljem svijeta. 

Isto tako, Essence kroz svoje kozmetičke proizvode prati i trenutne trendove u svijetu make upa i lakova za nokte pa ćete si kupnjom Essence kozmetičkih proizvoda osigurati to da ste uvijek u trendu po pitanju kozmetike.

Članci u istoj kategoriji: