Auto stakla su dijelovi svakog automobila. Većina automobila posjeduje iste vrsta auto stakala, dok pojedini automobili posjeduju i još neka dodatna, primjerice ona na krovu. Ta mogućnost naziva se panoramski krov te vam omogućava da uživate i u pogledu prema gore. Prilikom kupnje auto stakala, možete birati različite razine zatamljenosti. Također, svaka država ima svoje posebne zakone vezano uz to koliko auto stakla smiju biti zatamljena.

Zatamljenost auto stakla

Zatamljena auto stakla imaju brojne prednosti. No, jedna od glavnih prednosti je što će propuštati manje UV zraka, a ujedno će i propuštati manje Sunčeve svjetlosti pa će vožnja biti puno ugodnija. A zatamnjenje auto stakala je kod nekih vozača isključivo zbog estetskog razloga. Naime, automobil koji ima zatamnjena auto stakla izgleda puno atraktivnije. To je moguće postići kupnjom posebnih auto stakala, no neki se radije odlučuju za kupovinu posebnih folija koje imaju isti učinak. Problem je što neki u tome pretjeraju i ne pridržavaju se zakona. Zakon se razlikuje ovisno o državi te postoje određena pravila kojih se treba pridržavati pri tome. Zato prije nego se odlučite na taj korak, dobro se informirajte o svemu tome kako kasnije ne biste imali problema.

YouTube video

Čišćenje auto stakla

Auto stakla je potrebno redovito održavati i čistiti. Ukoliko to ne činite, vidljivost će biti sve manja što će negativno utjecati na sigurnost. Naime, kada su auto stakla zaprljana, prva reakcija vozača je da iskoristi tekućinu za pranje stakla i brisače. No, u tom slučaju, to će napraviti još goru stvar, odnosno samo će se prljavština razmazati po auto staklu. Zato, ako su vam auto stakla zaprljana, prije nego krenete ne put, dobro ih očistite nekim sredstvom za stakla.

Česti problem su i razni kukci koji vam se zalijepe na auto staklo prilikom vožnje. Ako to ne odstranite, a automobil vam duže vrijeme ostane na suncu, kasnije će to biti još teže ukloniti. Kako biste što lakše uklonilit ta zaprljanja, možete se poslužiti i raznim sredstvima koja za to služe. Njih je često dovoljno samo poprskati po auto staklu i nakon par minuta će se sve puno lakše skinuti pomoću neke krpice.

Članci u istoj kategoriji: