Internet adresa stranice ili kraće zvana domena stranice je zamjena za IP adresu stranice koja je skup brojeva. Internet domena je stvorena od glavnog dijela i ekstenzije, a stvorena je iz razloga lakšeg pamćenja web stranica koje posjećujemo. Kada bi se IP adrese morale pamtiti, bilo bi gotovo nemoguće nekome usmeno prenijeti link web stranice koju posjećujemo, dok su domene smisleni nazivi i lako pamtljivi.

Prije nekoliko godina registracija domena je bila veoma mukotrpan posao, no danas možete postati vlasnikom domene u svega nekoliko minuta.

YouTube video

Izrada web stranice

Ukoliko ste se odlučili na pokretanje web stranice ili osobnog bloga postoje dvije stvari koje su neophodne za to. Prva stvar je domena, a o kako se pokreče registracija domena pisati ćemo u nastavku. Domena je link koji vodi do web hostinga, koji je glavni server na kojem se nalaze sve informacije vaše stranice i koji te informacije šalje korisniku koji pristupi web stranici preko domene. Postoje razne vrste, tj. paketi, web hostinga, a vi prema potrebi birate hosting po svojoj mjeri.

Članci u istoj kategoriji: