Osim što svoj automobil možete čuvati na način da ga redovito servisirate i provjeravate njegovu tehničku ispravnost te da ga vozite u skladu s njegovim mogućnostima, svoje vozilo možete očuvati i na druge načine. Naime, jedan od glavnih načina na koje možete očuvati svoj automobil i samim time povećati njegovu prodajnu cijenu kada to budete poželjeli učiniti jest svakako kupnja auto presvlaka. 

Naime, one su vrlo jednostavan, efikasan, ali i jeftin način na koji možete zaštititi sjedala svoga automobila od nečistoća i od habanja. Isto možete učiniti i sa svojim volanom kupnjom presvlaka za volan koji će vašu vožnju učiniti još ugodnijom, a ujedno će i zaštititi vaš volan.

Široko rasprostranjen auto proizvod

Presvlake sjedala automobila vrlo su popularan proizvod, posebno u posljednjih nekoliko godina, zbog čega ih je moguće naći u gotovo svim većim trgovinama mješovitom robom po vrlo prihvatljivim cijenama. Upravo je zbog toga ovaj proizvod sve dostupniji i zbog toga ga sve veći broj ljudi odlučuje koristiti, a tako i odlučuje zaštititi svoj automobil od nepotrebnog trošenja sjedišta. 

Presvlake sjedala automobila možeju zaštititi sjedala automobila od nečistoća.
Presvlake sjedala automobila možeju na jednostavan, efikasan, ali i jeftin način zaštititi sjedala automobila od nečistoća.

Isto tako, auto presvlake omogućuju da vaš automobil uvijek bude čist i uredan, bez potrebe za odlaskom na kemijska čišćenja sjedala koja znaju biti vrlo skupa, ali i dugo trajati, posebno njihovo sušenje.

Jeftinija i skuplja opcija autoopreme

Kada govorimo o presvlakama sjedala auta, tada je vrlo važno svim budućim kupcima reći da postoje dvije različite vrste, a to su:

  • Univerzalne 
  • Tipske 

Temeljna razlika između univerzalnih i tipskih auto presvlaka svakako je u tome što univerzalne odgovaraju većem broju automobila, odnosno napravljene su univerzalnim dimenzijama, tako da odgovaraju i većim i manjim automobilima. 

S druge strane, tipske auto presvlake napravljene su samo za određeni tip automobila. Samim tim što su napravljene za samo nekoliko modela automobila, one su nešto skuplja opcija od univerzalnih te iste možete pronaći samo u specijaliziranim trgovinama koje prodaju dodatnu automobilsku opremu.

Birajte kvalitetne materijale dodataka za auto

Bez obzira na to u koju vrstu auto presvlaka ćete odabrati, vrlo je važno odabrati one napravljene od dobrog materijala. Naime, danas na tržištu postoji najveći broj onih koje su napravljene od umjetnih materijala, zbog čega je njihova cijena niža. No one su puno zahtjevnije za održavanje, a i ne izgledaju tako dobro. U tom smislu prije odlaska u trgovinu dobro se raspitati o tome koja vrsta je najbolja. 

Tipske presvlake sjedala automobila
Tipske presvlake sjedala automobila napravljene su samo za određeni tip automobila i su nešto skuplja opcija od univerzalnih.

Ono što jesu istraživanja do sada pokazala je to da su auto presvlake od prirodnih materijala puno ugodnije i udobnije za sjedenje, a isto tako puno zahvalnije za održavanje nego one od umjetnih vlakana. One jako loše reagiraju na promjene u temperaturi te se vrlo brzo počinju habati zbog čega je potrebno kupovati nove, a samim time i trošiti dodatno novac. Ista uputa glasi i za presvlaku volana koja bi trebala biti napravljena od što boljih i ugodnijih materijala.

Posebno luksuzne presvlake sjedala

Ukoliko ste zaljubljenik u auto opremu i dodatke, tada se sigurno upućeni i u luksuzne kolekcije tih dodataka. Govorimo li o presvlakama sjedala, tada i one imaju svoju luksuznu i limitiranu kolekciju, a ona se najčešće temelji na ekskluzivnim i luksuznim te visoko kvalitetnim materijalima kao što je koža, lan ili svila. 

Luksuzne presvlake sjedala automobila
Luksuzne presvlake sjedala imaju svoju limitiranu kolekciju, njihova cijena iznimno je visoka, te za njihovu izradu potrebno je čekati i duže vrijeme.

One napravljene od ovakvih materijala uvijek dolaze u izdanju tipskih auto presvlaka te ih je moguće naći samo u specijaliziranim trgovinama. Važno je napomenuti da je njihova cijena iznimno visoka te da je za njihovu izradu potrebno čekati i duže vrijeme. Ukoliko se ipak odlučite za njih, tada ćete doprinijeti luksuznom i dobrom izgledu unutrašnjosti svog automobila, a ujedno ćete istu i očuvati.

Presvlake volana su također korisne

Govorimo li o opremanju automobila i njegovoj zaštiti, tada je volan jedan od dijelova koji je često apsolutno zanemaren i na koje nitko ne misli. Ipak, volan je vrlo važan i često korišten dio u automobilu, zbog čega je važno i njega zaštititi od habanja, nečistoće i mogućih oštećenja. U tome će nam pomoći presvlake volana za auto koje će dobro prianjati na volane i neće utjecati na vožnju, a uvelike će očuvati vaš volan od oštećenja i prljavštine. 

YouTube video
Recenzija top 5 najboljih automobilskih presvlaka volana

Automobilske presvlake volana također dolaze u univerzalnim i tipskim verzijama koje se razlikuju u cijenama. Vozači luksuznih i brzih automobila najčešće se odlučuju za presvlake volana napravljene od kože, koje zahtijevaju dosta vremena za izradu, ali i postavljanje, s obzirom da se takve presvlake volana ručno ušivaju na volan.

Članci u istoj kategoriji: