Dječja soba je dječje carstvo, centar djetetovog životnog prostora  – tamo se mali ljudi igraju, druže s prijateljima, uče, spavaju,  sanjaju, maštaju. To bi svi roditelji trebali imati na umu prilikom dizajniranja i uređenja ove prostorije te u skladu s tim saznanjem trebali bi uložiti maksimalan trud u uređenje sobe za dijete.

Bez obzira na prostor koji imate na raspolaganju, dječja soba uz malo truda vrlo jednostavno može postati savršen prostor za odmor i igru. Stoga, nedostatak prostora najčešće nije dovoljno dobra izlika za odgađanje uređenja prostora za dijete jer i samo nekoliko kvadrata bit će dovoljno da maleni uživaju u svojoj privatnoj oazi.  

Osnovni koraci uređenja dječje sobe

Dječja soba je posebno mjesto u domu i prilikom njenog uređenja nužno je slijediti nekoliko osnovnih pravila, a to su prije svega  udobnost, funkcionalnost i razigranost. Nije nužno da namještaj za dječju sobu bude moderan ili skup. Važno je da to budu komadi koji će biti udobni, koji će ispunjavati funkcionalnost, a istovremeno biti vizualno privlačni i koje će maleni voljeti.

https://www.youtube.com/watch?v=7rORFN3bfHE

 

Članci u istoj kategoriji: