Kolagen je gradivni protein tijela. koji vezuje ljudska tkiva. Stvaraju ga fibroblasti u ljudskom organizmu, a bitno je napomenuti da se u organizmu stvara direktno od tijela. To znači da Kolagen UP kapsule nisu dodatak prehrani kojim ga direktno unosite, već putem njih unosite bitne elemente koje tijelo iskorištava za poboljšano stvaranje. Na tržištu postoje i mnogi drugi dodatci, koji koriste kolagen životinjskog podrijetla, no njegovo direktno unošenje se ne preporučuje ljudima.

Kolagen

Kolagen za zglobove

Kolagen za zglobove igra veoma važnu ulogu, budući da je vezivno tkivo kosti u zglob. Bez dovoljnih količina u tijelu, funkcionalnost zglobova je znatno manja, što se odražava na vitalnost cijeloga tijela.

YouTube video

Veoma je važno da ga tijelo proizvodi dovoljno, jer u protivnom se javljaju određene posljedice na tijelo, poput bolova u zglobovima ili problema s kožom.

Kolagen UP kapsule sastav

Kao što smo već napomenuli, kolagen kapsule UP ne sadržavaju direktni kolagen, već određene sastojke koji pomažu tijelu u njegovom stvaranju. Uz to, one su:

  • Potpuno veganski proizvod
  • Ne sadrže gluten
  • Bez laktoze i šećera

Članci u istoj kategoriji: