Kao što je ranije navedeno, glavni dio brisača su svakako metlice brisača. One se sastoje od gume koja prelazi preko stakla i čisti ga. A upravo istrošena guma je razlog zašto biste ih trebali mijenjati na vrijeme. Kada se ona istroši, brisači više neće učinkovito brisati stakla. To znači da će i nakon njihovog prolaska na staklu ostajati tragovi prljavštine ili vode.

Metlice brisača za auto
Metlice brisača za Audi

Od ostalih dijelova svakako treba spomenuti i okvir koji služi za postavljanje na automobil. Dolazi u raznim oblicima i brine se o tome da metlice brisača automobila dobro prianjaju na staklo i uvijek istim pristiskom pritišću gumu.

YouTube video

Same metlice brisača mogu se kupiti u web shopu www.Silux.rs. Na automobilu su pričvršćene na tzv. ruke brisača, a one na mehanizam kojeg pokreće eletktrični motor. Današnji automobili tako imaju mogućnost odabira brzine brisanja stakla, a upravo taj električni motor je zaslužan za taj dio. Isto tako, neka vozila imaju i posebnu mogućnost koja omogućuje da se brisači sami uključe kada senzor očita vlagu na staklu.

Duži vijek trajanja brisača

Iako su brisači dio automobila koji se može relativno jednostavno zamijeniti, ipak postoje neke stvari koje možete učiniti kako bi oni duže trajali. Naravno, najviše pažnje traže ipak metlice brisača auta jer se one najbrže troše.A kako bi one što duže trajale, pripazite na sljedeće:

  • Trudite se redovito održavati stakla čistima – zbog razne prljavštine i nećistoće koja se nataloži na staklu, dolazi do polaganoh uništavanja metlica brisača. Stoga je bitno sve nećistoće što prije odrstraniti sa stakla.
  • Prilikom čišćenja auta obrišite i gumu na brisačima – ona se s vremenom zaprlja pa nakon dugog perioda kada se ne koristi, korisno ju je se s vremena na vrijeme očistiti spužvicom.

Postoji mnogo vrsta akumulatora i isto toliko faktora kako odrediti koji je akumulator najbolji za automobil. Čitajte više …

Članci u istoj kategoriji: