Mnogi vozači danas pridaju puno pažnje svom automobilu, odnosno trude se održavati ga čistim iznutra i izvana. Neki primjerice za vanjsko pranje koriste isključivo vodu, a za čišćenje unutrašnjosti koriste samo krpu. No, u trgovinama s autoopremom se mogu kupiti i posebni proizvodi kojima je auto još lakše očistiti. Ti proizvodi poznati su pod nazivom auto kozmetika.

Dostupni su proizvodi kojima se mogu očistiti gotovo svi dijelovi auta, izvana i iznutra. Neki su namijenjeni za čistoću, a neki su funkcionalni i dobro će doći u određenim nepovoljnim uvjetima, primjerice zimi. U nastavku pročitajte više o njima.

Što sve spada u auto kozmetiku

Auto kozmetika je danas širok pojam i tu spadaju proizvodi koji služe za čišćenje auta, ali i razni korisni dodaci, poput strugača leda. U osnovi, autokozmetičke proizvode možemo podijeliti u tri skupine:

  • One za čišćenje auta izvana
  • One za čišćenje auta iznutra
  • Razne dodatke

Svaka od tih skupina sadrži razne proizvode koji će vam pomoći, a uvijek se može kupiti i dodatna oprema za auto koja također može pomoći u određenim segmentima.

Autokozmetika za vanjski dio auta
Auto kozmetika je danas širok pojam i tu spadaju proizvodi koji služe za čišćenje auta.

Lijep auto izvana

Čist automobil izvana želja je mnogih vozača jer to je prvo što će netko primijetiti. Pa čak i oni vozači koji nemaju toliko volje i želje za čišćenjem auta iznutra se ipak trude da izvana izgleda lijepo. Kada je u pitanju auto kozmetika za vanjski dio, mogu se odabrati razni proizvodi, ali najpopularniji je svakako šampon za auto. On se koristi kako biste lakše očistili tvrdokornu nećistoću s auta koja se ponekad ne da isprati samo s vodom. Najbolje je auto prvo dobro namočiti, nakon toga pomoću spužve nanijeti šampon te nakon toga dobro isprati. To bi trebalo ukloniti svu nećistoću.

Osim njega, postoje i razni autokozmetički proizvodi kojima možete tretirati aluminijske naplatke. Oni itekako utječu na atraktivnost izgleda auta pa se dobro pobrinuti da oni budu čisti. Auto kozmetika za naplatke osigurat će im dugotrajan sjaj.

YouTube video
Čist automobil izvana želja je mnogih vozača jer to je prvo što će netko primijetiti.

Osim što svoj automobil možete čuvati na način da ga redovito servisirate i provjeravate njegovu tehničku ispravnost te da ga redovito čistite, svoje vozilo možete očuvati i na druge načine. Čuvajte svoj automobil s auto presvlakama.

Članci u istoj kategoriji: