Kada smišljate i kupujete domenu, postoje mnoge dileme koje morate proći. Ako je sadržaj vaše stranice „domaći“ odnosno ne pišete na engleskom ili nekom drugom stranom jeziku, bilo bi dobro da nabavite domenu iz države čiji je jezik.

Carnet domena je zapravo vaša mala „kućna adresa“ na internetu. Ona vodi na vašu stranicu koja se nalazi na platformi (podlozi) koju ste izabrali i tamo je zaštićena vašim pravima koja imate jer ste kupili hosting, najam za „naseljavanje“ svog web-a na tu platformu.

Carnet domene

Koja je prednost Carnet domena?

Carnet (Hrvatska akademska i istraživačka mreža) je domaća organizacija koja upravlja .hr domenama. Vjerovali ili ne, postoje mnoge stranice koje nude ilegalne domene ili „third world“ domene koje zapravo nemaju nikakav ranking po Google-ovom alatu pretraživanja.
Carnet domene su simbol kvalitete, te ako kupite njihovu domenu znate da imate kvalitetnu domenu.

YouTube video

Prethodno spomenut bitan faktor je jezik. Ljudi s hrvatskog, srpskog i bosanskog govornog područja puno će češće posjetiti .hr stranicu no .com stranicu. Neki to rade jer ne razumiju strani jezik, a neki to rade jer preferiraju „sigurne“ stranice.

Članci u istoj kategoriji: