Autoelektričar nije mehaničar

Mnogi misle da im mehaničar može pomoći u popravku elektrike. Autoelektrika je potpuno druga grana i za brigu oko nje je zadužen autoelektričar. On popravlja sve elektroničke komponente vašeg automobila, dok je mehaničar zadužen za mehaniku ili izmjenu dijelova. Autoelektrika je veoma široka i zbog toga je potrebno da osoba koja brine o njoj bude stručna i sigurna u ono što radi. Nestručno popravljanje može dovesti do toga da neki dio ne funkcionira pravilno ili zbog krivog spajanja zezne cijelu elektriku.

YouTube video

Anlaser je pokretač automobila

Nakon što smo spomenuli većinu dijelova elektrike, stigli smo na kraj teksta koji smo ostavili za glavni dio automobila, koji je zaslužan za paljenje motora – pokretač. Anlaser je pokretač motora i bez njega će paljenje biti nemoguće. Naravno, za njegovo funkcioniranje bitan je i akumulator, iz kojeg izvlači potrebnu energiju. To je mali dio u motoru, koji ima nevjerojatnu snagu. Starter je motora koji daje početnu energiju za startanje motora i onda prestaje s radom. Mnogi ga nazivaju patuljkom, koji ima snagu diva, a to je uistinu točno.

U većini slučajeva, za nemogućnost pokretanja automobila zaslužan je prazan akumulator, no moguće je da je anlaser u kvaru. On je pokretač motora, no izravno ovisi o dovoljnom kapacitetu energije u akumulatoru. Najčešće se kvari zbog istrošenih četkica ili pregorjelog rotora. Kvar ćete vrlo jednostavno otkriti, ako ne možete upaliti automobil s ispravnim akumulatorom. Svi dijelovi za automobile, pa tako i pokretač motora, dostupni su u online trgovini Silux. U širokom asortimanu njihovih proizvoda, jednostavnom tražilicom možete pronaći sve dijelove točno za vaš model automobila i tako iz udobnosti vašeg doma naručiti sve koji su vam potrebni za zamjenu.

Članci u istoj kategoriji: