Električni roštilj je vrlo čest odabir današnjih kupaca. Najčešće ga kupuju oni koji žive u stanovima jer oni nemaju luksuz da mogu koristiti roštilj na drva i ugljen dok su im plinski roštilji nerijetko preveliki.Elektricni rostilj

Drugi glavni razlog što su električni roštilji vrlo popularni je i jednostavnost pripreme. Za razliku od roštilja na drva i ugljen gdje je potrebno prvo pripremiti drva i ugljen, tj. pričekati da se to razgori i tek onda krenuti s pečenjem, električni roštilj je dovoljno uštekati u struju, pričekati svega nekoliko minuta da se zagrije i pečenje može početi.

Isto tako, temperatura koju proizvodi električni roštilj nakon što se zagrije je konstantna dok kod klasičnog roštilja na drva i ugljen često imamo problem da meso zagori jer je vatra bila prejaka.

Električni roštilji dolaze u više oblika i glavna značajka im je da su lako prenosivi. Najčešći ih se koristi u stolnom obliku. To su roštilji koji se sastoje od jedne veće rešetke koja ima male nogice i koju se tako položi na stol. Osim tog klasičnog oblika, postoje i preklopni modeli. Oni imaju još jednu dodatnu rešetku koja se preklapa preko osnovne rešetke. Na taj način se meso može još brže ispeći jer nakon što se položi na rešetku i preklopi, odjednom se peče sa obje strane.

YouTube video

Razlika između električnih i ostalih tipova roštilja je i u tome što ovi roštilji proizvode puno manje dima, a također se i vrlo lako čiste. Isto tako, električni roštilj je vrlo efikasan jer proizvodi točnu određenu količinu topline.Danas na tržištu možemo stvarno pronaći jako veliku ponudu električnih roštilja, raznih oblika i dimenzija.

Cijenom su vrlo konkurentni ostalim tipovima roštilja i već od nekih 150kn možemo pronaći kvalitetne električne roštilje. Za bolje i opremljenije modele cijena se penje i do nekoliko stotina kuna. Ti modeli nude još i razne dodatne opcije poput kontrole temperature, timera za isključivanje nakon određenog vremena, raznu dodatnu opremu i drugo. No, za prosječnog korisnika koji će povremeno ispeći roštilj, osnovni i najjeftiniji modeli će biti i više nego dovoljni da zadovolje sve njegove potrebe.

Članci u istoj kategoriji: