U prošlosti su klasični regali za dnevni boravak također imali važno mjesto u uređenju doma jer su služili za izlaganje posuđa te kao skladišni prostor. Upravo zbog te svoje uloge su bili napravljeni od masivnog drveta te su bili puno veći kako bi mogli pohraniti svo potrebno posuđe. Danas to više nije slučaj jer se na njima većinom nalaze vizualni i audio uređaji, odnosno multimedija te knjige i osobne uspomene poput fotografija. 

Upravo zbog toga današnji regali su napravljeni od puno lakših materijala te su manji kako bi se mogli lakše pomicati po prostoriji, a ujedno više ni ne postoji potreba za skladištenjem velikog broja stvari u njima.

Poigrajte se s različitim modelima namještaja

Upravo zbog toga što je uređenje dnevnog boravka vrlo kompleksno, sve veći broj korisnika odlučuje ići linijom manjeg otpora pa tako kupuju već gotove i u salonu namještaja osmišljene kombinacije namještaja za dnevni boravak. U njima su nerijetko uklopljene i odgovarajuće sjedeće garniture. 

Sjedeće garniture
Sjedeća garnitura koja će svojim oblikom u potpunosti iskoristiti prostor

Stručnjaci za uređenje interijera savjetuju da ne radite takve greške jer ćete dobiti monoton dnevni boravak koji je uređen u istom stilu, bojama i materijalima. Zbog toga se savjetuje da kupite namještaj iz različitih kolekcija kako biste tom prostoru dali potrebnu dinamiku.

Pripazite na veličine namještaja u dnevnom boravku

Još jedan od bitnih elemenata prilikom izbor namještaja za vaš dnevni boravaka je i izbor namještaja primjerene veličine kako ne biste vizualno nepotrebno povećali već velik ili smanjili već ionako malen prostor. U tom smislu jedna od mogućnosti je i kupnja regala za dnevni boravak po mjeri kako biste ga maksimalno prilagodili svom interijeru i veličini istog.

YouTube video
Savjeti za uređenje dnevnog boravka

Članci u istoj kategoriji: