Bicikl je mnogima postao jedno od omiljenih prijevoznih sredstava. Neki ga koriste svakodnevno za odlazak na posao, dok ga neki koriste za odlaske na izlete i slično. Kako ne biste bicikl uvijek vozili istim rutama, idealno rješenje bi bilo bicikl automobilom odvesti na neko dalje mjesto i s tog mjesta nastaviti vožnju. Davno prije je to predstavljalo veliki problem, ali uz pomoć nosača za bicikl, to je postalo vrlo jednostavno. Nosači za bicikl su danas lako dostupni i vrlo se jednostavno postavljaju.

Krovni nosači za bicikl

Situacija je vrlo jednostavna. Imate bicikl i želite ga povremeno prevoziti automobilom na neko daljnje odredište. Trebaju vam nosači za bicikl. No, za koji se odlučiti? Nosači za bicikl dostupni su u tri varijante: oni koji se postavljaju na krov, stražnja vrata i na kuku. Govorimo li o najčešćem odabiru, onda su to svakako krovni nosači za bicikl. Jedini preduvjet za njihovo postavljanje je postojanje klasičnih krovnih nosača na automobilu. Noviji automobili s time uglavnom nemaju problema jer se su oni kod većine dio serijske opreme. Ako ih nemate, morat ćete prvo njih kupiti.

Krovni nosači za bicikl se onda vrlo jednostavno na njih montiraju i moći ćete ih sigurno prevoziti. Njihova najveća prednost pred ostalim vrstama nosača je što vam bicikl koji tako prevozite neće zaklanjati pogled. A ujedno se i vozi u smjeru u kojem i automobil pa je otpor zraka puno manji.

Nosači za bicikl za stražnja vrata i kuku

Ako ipak ne želite iskoristiti krov automobila za prijevoz bicikla, onda možete kupiti nosače za bicikl koji se montiraju na stražnja vrata ili na kuku. Oni su manje popularni od krovnih, ponajviše zbog načina postavljanja bicikla. Bicikl koji ćete voziti na taj način će vam umanjivati vidljivost straga, a zbog načina prijevoza će i stvarati nešto jači otpor vjetra. A to u konačnici može dovesti i do nešto malo veće potrošnje goriva.

YouTube video

Sve u svemu, bez obzira za koji način prijevoza bicikla se odlučili, nosači za bicikl će vam omogućiti jednostavni prijevoz. Dostupni su u mnogim trgovinama koje prodaju automobilsku opremu, a mogu se pronaći i u nekim trgovinama s biciklističkom opremom.

Članci u istoj kategoriji: