Ništa nije doživjelo toliku ekspanziju posljednjih nekoliko godina kao što su umjetne trepavice i ekstenzija. Za megapopularnost koju su stekle zaslužne su uglavnom blogerice koje posljednjih godina vidno potenciraju pomagala i preparate za uljepšavanje. Nije ni čudo što su ekstenzije među top 5 proizvoda – daju očima ljepotu, ističu pogled i odlična su zamjena za maskare. Ali, ako se odlučite na ugradnju ekstenzija, postoji par stvari koje biste trebali znati.

Popularna blogerica Martina Bratić podijelila je svoje iskustvo s ekstenzijama. Koje su to prednosti, a koje mane?

Postupak ugradnje ekstenzije trepavica

Sam postupak traje oko dva do tri sata i potpuno je bezbolan. Na jednu prirodnu trepavicu dodaje se jedna ili ekstenzija, a duljina i broj trepavica uglavnom zavise od vas. Bitno je voditi računa da postupak obavlja educirana i stručna osoba, koja će znati odabrati pravilnu tehniku rada te duljinu i gustoću trepavica. Ako nakon ugradnje osjetite bockanje, nelagodnosti u očima ili da su vam „kapci“ teški i da se oči same zatvaraju te primijetite grudice ljepila, znači da nadogradnja nije pravilno obavljena. To može dovesti i do oštećenja vaših prirodnih trepavica. Kada nadogradite trepavice, da biste ih održali trebali biste raditi nadopunu jednom mjesečno, iako ovo nije pravilno i zavisi od osobe do osobe.

YouTube video

Rizici koje izazivaju ekstenzije

Ako ih radi nestručno lice, kao što je već navedeno, možete osjetiti pojedine simptome. Da su ekstenzije pogrešno urađene znat ćete po tome što ćete primjećivati ljepilo, imati nelagodnosti i težinu u očima. Ako imate osjećaj kao da su to vaše trepavice, znači da je tretman odrađen pravilno i ne trebate se brinuti. Možete ih redovito nadograđivati, iako se predlaže da povremeno napravite pauzu kako bi se vaše prirodne trepavice „odmorile“ i da tijekom tog perioda posvetite posebnu pažnju svojim prirodnim trepavicama. One su tada osjetljivije, lomljivije i sklonije opadanju pa biste trebali pronađi odgovarajuće preparate kojima ćete ih hraniti i spriječiti njihovo opadanje.

Kako se ekstenzije održavaju

Ekstenzije trepavica ne zahtijevaju velika odricanja i promjene svakodnevne rutine, ali svakako zahtijevaju manje promjene. Iako nećete imati potrebe šminkanjem očiju, mnoge od vas će prilikom večernjeg izlaska zasigurno odlučiti oči još malo „uljepšaju“ s olovkom ili sjenilom za oči. U tom slučaju, šminku s očiju ne smijete skidati s masnim i uljanim preparatima. Maskara se ne preporučuje, ali ako budete imali nadograđene trepavice shvatit ćete da vam i ne treba. Umivanjem ne možete uništiti ekstenzije (ako su kvalitetno urađene) pa to ostaje vaša svakodnevna rutina, a za pranje lica koristite blaga sredstva.

Znate li da kada se izrađuje nakit, najviše se koristi zlato. Još više o tome u najnovijem članku.

 

Članci u istoj kategoriji: