Ženske tenisice dugo su bile smatrane isključivo sportskom obućom koja se nosi u teretanu ili na trening. Zbog takve percepcije ženskih tenisica, bilo je potpuno nezamislivo njihovo kombiniranje s bilo kojim odjevnim predmetom koji nije trenirka, tajice ili neki drugi sportski odjevni predmet. 

Ženske tenisice
Ženske tenisice dugo su bile smatrane isključivo sportskom obućom

Ipak, vremenom su ženske tenisice postale sastavnim dijelom ormara svake žene, a ne samo onih koje se bave sportskim aktivnostima pa su tako postale modnim fenomenom. Njihova funkcionalnost i udobnost odigrale su značajnu ulogu u prihvaćanju svakodnevne namjene i mogućnosti kombiniranja s različitim odjevnim predmetima. 

Kult bijelih ženskih tenisica

Najviše od svih vrsta, bijele ženske tenisice su se izdvojile kao apsolutni must have u ormaru svake žene i kao komad obuće koji se najlakše uklapa u sve modne kombinacije, a evo i dokaza:

 • U kombinaciji sa svijetlom odjevnom kombinacijom – pružaju svakodnevniji izgled
 • U kombinaciji s kombinezonom- kombinezon je odjevni predmet kojeg je moguće nositi tijekom cijele godine uz dodatak vesti ili jakni, a u bilo kojoj boji s bijelim tenisicama izgleda odlično
 • U kombinaciji s maxi haljinama i suknjama- kombinacija maxi haljina ili suknji u kombinaciji s bijelim tenisicama i dobrom ženskom torbicom izgleda jako cool, a s druge strane vrlo ležerno i sportski elegantno (u zimskom razdoblju se preko haljine može obući topli pulover, a ispod nje deblje hulahopke ili pak kožne tajice)
 • U kombinaciji s jednobojnom odjevnom kombinacijom – bijele ženske tenisice dodatno ističu jednobojan izgled i čine ga vrlo efektnim i elegantnim
 • U kombinaciji s odjevnim kombinacijama sa životinjskim uzorkom- svi znamo kako je životinjski uzorak svevremenski, a dodavanje ovog komada obuće samo dodatno pojačava efektnost ove odjevne kombinacije
 • U kombinaciji s casual suknjom – nije važno je li suknja mini ili maxi duljine, bijele tenisice uvijek idu uz suknje i uvijek su dobar izbor jer daju sportski karakter suknji, ali i potrebnu udobnost
Ženske tenisice
Bijele ženske tenisice su se izdvojile kao apsolutni must have u ormaru svake žene

Nepogrešiva crna boja obuće

Za razliku od bijelih, crne ženske tenisice nešto se teže uklapaju u odjevne kombinacije, ali se i dalje mogu kombinirati i od njih ne treba odustati. Naime, one se kao i bijele mogu također nositi uz haljine i suknje, ali biste obavezno trebali dodati neki crni dodatak kombinaciji, kao što je crni remen u struku, crna ženska torbica, crna kožna narukvica i slično. 

Ovaj savjet posebno se odnosi na kombiniranje crnih ženskih tenisica s nježnim pastelnim bojama. U ovakvim odjevnim kombinacijama, kroj haljine bi trebao biti što jednostavniji jer različiti volani, čipkasti rubovi ili flourescentni detalji nisu poželjni. Kada govorimo o materijalima, preporučuju se prirodne tkanine poput trapera i pamuka. 

Buntovnice nose crne komade obuće

Crne ženske tenisice kombinirane s odjevnim kombinacijama vrlo su često odabir za djevojke koje na taj način izražavaju svoju buntovnost, a mlađe su dobi. Kombinacije poput spajanja crnih ženskih tenisica, poderanih traperica, široke bijele ili crne majice preko jednog ramena, upravo su takav primjer. Ova kombinacija upotpunjena s voluminoznom ženskom torbicom, maramom i nekoliko crnih narukvica, nikog neće ostaviti ravnodušnim. 

Ženska torbica
Svaka vrsta ženske torbice ima puno modela, dolazi u puno boja i materijala

Ženske torbice za svaku prigodu

Ženske torbice jedan su od glavnih modnih dodataka svake žene. Njezina glavna namjena je funkcionalnost, ali i estetski izgled. S obzirom na namjenu, ženske torbice dijelimo u nekoliko skupina:

 • svakodnevne 
 • poslovne 
 • večernje 
 • za kupovinu

Svaka vrsta ženske torbice ima puno modela, dolazi u puno boja i materijala, a izbor svega navedenog ovisi o namjeni za koju ćete ju nositi, načinu vašeg života, stilu odijevanja, željama, ukusu i mnogim drugim aspektima. 

YouTube video

Jednostavno kombiniranje s ostalom odjećom

Kako biste ženske torbice dobro iskombinirali s ostatkom odjevnih komada, evo nekoliko savjeta:

 • stil ženske torbice važno je kombinirati sa stilom ostalih odjevnih komada (aktovka i klasična poslovna torba zahtijevaju klasičnu odjevnu kombinaciju, jasne i uniformirane linije i nikako se ne može kombinirati s casual stilom)
 • više nije potrebno, a ni poželjno kombinirati boju ženske torbice s bojom cipela
 • ukoliko kupujete dizajnerske ženske toribe, izbjegavajte modele s velikim i upečatljivim logotipovima
 • pratite trendove i pokušajte biti u skladu s njima; ukoliko birate model od vinila ili sličnog modernog materijala, odaberite elegantnu jaknu i tenisice koje će uravnotežiti takvu odjevnu kombinaciju. Isto tako, u slučaju ženske torbice od vinila, obratite pažnju na njezin sadržaj jer je u ovom slučaju vidljiv svima pa je preporučljivo nositi samo nužne stvari, ali i držati torbicu urednom i organiziranom
 • ženska torbica je dio odjevne kombinacija pa se i njezini materijali, boje i teksture moraju slagati s materijalima, bojama i teksturama ostalih odjevnim komada

Članci u istoj kategoriji: