Lijepe, čvrste i mišićave noge želja su mnogih, pogotovo kad nam se bliži ljeto. Toplije vrijeme savršeno je da se pohvalite svojim utegnutim tijelom, no prije no što ćete to moći morat ćete se zaputiti u teretanu.

Vježbe za bedra i bokove biti će pogotovo pogodne za sve koji muku muče sa celulitom, a za samo nekoliko tjedana ustrajnog vježbanja i vi možete imati čvrste i fit noge o kakvima sanjate.

Izgubite kilograme

Prije no što krenete s vježbanjem, morate, naravno, znati što točno želite postići. Ako s tjelovježbom krećete kako biste izgubili kilograme, ali i da učvrstite mišiće na nogama, umjesto vježbi koje se fokusiraju samo oko mišića na nogama razmislite o aktivnim vježbama koje aktiviraju sve mišiće tijela.

Učvrstite mišiće na nogama

Naravno, s većim fokusom na noge – čučanj sa skokom unaprijed, podizanje koljena i zanošenje. osim mišića nogu i stražnjice aktiviraju i mišiće ruku kao i trbušne mišiće, što će dodatno povećati korištenje kalorija.

Čučnjevi su najbolje rješenje

Ako pak sav fokus želite prebaciti na noge, pogotovo bedra i bokove, čučnjevi su vježba za vas. Čučnjevi s utezima odlična su vježba ako niste u kondiciji, koja će učvrstiti mišiće bedra i stražnjice. Ako želite raditi na prednjem dijelu bedara, radite čučnjeve uza zid, tako da se leđima oslonite uza zid, a noge raširite u razini ramena, s pristima okrenutim prema van.

Učvrstite mišiće na nogama

Čučnjeve radite tako da leđima klizite po zidu, a ako to nije moguće, onda između leđa i zida stavite loptu za pilates. Ne zaboravite, pete uvijek moraju biti na podu.

Iskorak za još bolje rezultate

Iskorak je također odličan način da učvrstite mišiće na nogama. Osim klasičnog iskoraka, gdje jednom nogom iskoračimo naprijed i spuštamo se dok koljeno druge skoro ne dotakne dno, tu je i iskorak unatrag, gdje prilikom iskoraka noge gotovo prekrižite, prije no što krenete sa spuštanjem.

YouTube video

Tu je i iskorak u stranu, koji je najteža verzija iskoraka te zahtijeva od vas dobru ravnotežu i koordinaciju. Tražite li malo veći izazov, probajte čučanj na jednoj nozi, koji će osim snage testirati i vašu ravnotežu. Imate li pak problema s donjim dijelom leđa, čučnjeve možete zamijeniti potiskom, za što vam pak treba mala pomoć sprave za vježbanje.

Članci u istoj kategoriji: