Izlasci i druženja obično podrazumijevaju i po koju čašicu pića. Ali, uživanje u jednoj ili dvije čašice može poništiti sav vaš napor tijekom mršavljenja. Neka pića imaju u sebi mnogo više kalorija nego druga, pa ako razmišljate kako brzo smršaviti, bilo bi dobro da pića s većim brojem kalorija zamijenite niskokaloričnim pićima.

Zamijenite Long Island Iced Tea za Cosmopolitan

Ako ste ljubitelj dobrog koktela trebali biste znati da kokteli spadaju među najkaloričnija pića. Neka imaju više kalorija, kao što je na primjer Long Island Iced Tea koji sadrži čak 424 kalorije. Zatim ne bi bila loša ideja da ga zamijenite s nekim manje kaloričnim koktelom, kakav je Cosmopolitan koji sadrži 100 kalorija. Ipak, budite umjereni u konzumiranju bilo kakvih koktela jer u većini slučajeva sadrže dosta šećera.

Umjesto čaše slatkog bijelog vina uzmite čašu šampanjca

Slatko bijelo vino sadrži dodatni šećer pa nije ni čudo što u jednoj čaši od 175 ml ovog vina ima oko 160 kalorija. Zato je šampanjac dobra zamjena ako pokušavate izgubiti taj višak kilograma koji vas muči, jer on sadrži oko 89 kalorija.

Neće vas brinuti kako brzo smršaviti ako pijete vodu umjesto soka

Kupovni sok je daleko najgora opcija ako pokušavate izgubiti kilograme. Pun je šećera i nezdrav za vaš organizam. Čak i ako na njemu piše „bez dodatnog šećera“ ne dajte da vas ova oznaka prevari. To nikako ne znači da ne sadrže šećer, jer svako voće sadrži šećer pa nije teško zaključiti da voćni sokovi u sebi moraju sadržavati šećer. Osim toga, kada ste žedni sok nije rješenje jer ne može ugasiti žeđ, već upravo suprotno – može pojačati osjećaj žeđi. Zamijenite zaslađene voćne sokove običnom vodom i primijetit ćete rezultate jako brzo.

YouTube video

Svježe cijeđeno voće zamijenite sa svježe cijeđenim povrćem

Sok od cijeđenog povrća sadrži nutrijenata kao i sok od cijeđenog voća, ali se razlikuje u kalorijama. Naime, sok od cijeđenog povrća sadrži upola manje kalorija. Usporedbe radi, 0,35 litara soka od rajčice sadrži 80 kalorija, dok sok od naranče sadrži 160 kalorija. Također, dobro bi bilo da pijete sok s pulpom, odnosno komadićima povrća jer ćete tako unositi i vlakna koja mogu smanjiti osjećaj gladi.

Svijetla piva ima prednost nad ostalim vrstama piva

Ako već volite popiti čašu piva da se opustite s društvom, birajte svijetlo i po mogućnosti light pivo. U prosjeku, ova piva sadrže manje od 100 kalorija. Crno pivo, s druge strane, sadrži veći broj kalorija.

Zapamtite da gubitak kilograma ne znači samo odricanje od hrane. Vodite računa o pićima podjednako kao i o hrani i nikada se više nećete mučiti s pitanjem kako brzo smršaviti.

Članci u istoj kategoriji: