Kada je internet izumljen nitko nije smatrao da će postati ovako velik kao što je danas. Danas su registrirane gotovo sve smislene .com domene, te je internet postao najvažnija stvar u životima mnogih ljudi. Provjera domene s druge strane danas je mnogo lakša nego prije, te svaki registar domena nudi opciju provjera domena i daje pregled slobodnih i zauzetih ekstenzija za određeno ime domene.

Što je internet domena i čemu ona služi?

Internet domena veza je između web stranice i web hostinga, te ona korisnika spaja s hostingom koji mu poslužuje podatke s vaše web stranice.

YouTube video

Svaka domena u potpunosti je unikatna, a dijeli se na glavni dio i ekstenziju koja predstavlja njen nastavak. Najpoznatiji nastavci internet domena su .com, .net i .org nastavak, te nastavci domena od pojedinih država poput .hr ili .co.uk nastavka.

Veliki napredak prijenosnih računala koji je došao u laptope novije generacije je zapravo hardver iz desktop linije računala, upakiran u minijaturne dimenzije i ugrađen u super tanka kučišta modernih laptopa. Čitajte više …

Članci u istoj kategoriji: