Kada je u pitanju ispis, uređaji za neku vrstu ispisa na papir postoje već desetljećima. Ipak, pravu revoluciju u svijet printanja donijeli su laserski printeri, koji su printanje učinili bržim i jednostavnijim nego prije. Za njihov rad potreban je toner za laserski printer i printanje je uz njega mnogo jednostavnije, brže i učinkovitije, zbog čega su ovi uređaji omiljeni u uredima, pogotovo ako je potrebno ispisati veliku količinu materijala u malo vremena.

Toner za laserski printer

Ipak, tinta za printer i dalje se koristi u nekim slučajevima, kao što je ispis slika, jer je cijena jednog punjenja tinte, kao i cijena samog printera, mnogo prihvatljivija.

Razlike u načinu ispisa

Prije laserskih printera, ink jet printeri koristili su tintu za printer koju su sitnim igličastim mlaznicama nanosili na papir. Iako je takav način ispisa bio bolji od alternative u to vrijeme, laserski printeri donijeli su još veće inovacije. Toner za laserski printer na lijepi se na naelektrizirane dijelove papira, nakon čega se zapeče laserom.

YouTube video

Upravo radi toga, laserski printeri su brži i učinkovitiji. Dok je za kompliciranije uzorke ispisane tintom za printer potrebno malo pričekati kako se ispisani uzorak ne bi uništio, kod tiskanja tonerom za laserski printer ispisani dokument odmah je spreman za korištenje.

Opće informacije o tonerima

Toner za laserski printer, kojeg možete kupiti u u internetskoj trgovini Toner123, zapravo je fini prah sačinjen od sitnih čestica nekoliko najbitnijih elemenata. Iako se sam sastav razlikuje između proizvođača (ali i među bojama), dva najbitnija dijela tonera su:

  •  Pigment
  •  Vezivna tvar

Pigment određuje kakve će boje biti toner, od čega mu također ovisi i sastav.

Članci u istoj kategoriji: