Nema ništa bolje od skrivanja u toplini doma od hladnog i kišnog vremena. Ipak, ako zbog obaveza nemate mogućnost zakloniti se od neugodnog vremena koje vas čeka vani, onda je udoban i mek pulover iduća najbolja stvar. Traganje za savršenim puloverom može biti teško, no jednom kada pronađete model koji vam odgovara, vjerojatno se od njega nećete odvajati godinama. 

Kako bi vaš pulover izgledao lijepo i novo što duže, važno je znati za koji se odlučiti, ali i kako ga održavati. Uz nekoliko trikova i malo mašte lako ćeta ga moći kombinirati uz razne modne kombinacije te mu svaki put dati poseban izgled.

Kvaliteta prije svega

Vaš omiljeni pulover postat će vam nezaobilazan dodaci za svaki dan samo ako su udobni za nošenje. Upravo radi toga, važno je birati pametno. Različiti materijali ponudit će vam različite razine zaštite i prozračnosti, a uz to različito će se i ponašati nakon pranja i dužeg vremena korištenja. 

Omiljeni pulover
Vaš omiljeni puloveri postat će vam nezaobilazan dodaci za svaki dan samo ako su udobni za nošenje.

Vuneni i puloveri od kašmira uvijek su dobra ideja jer su dugotrajni i ugodni za nošenje, no imajte na umu kako će vas također stajati više te će biti nešto zahtjevniji za održavanje. Puloveri od viskoze i poliestera nešto su jeftinija opcija, ali njihova izdržljivost ovisi o kvaliteti materijala!

Odjeća za svako doba godine

Iako ovu vrstu odjevnih predmeta prije svega vežemo za hladniji dio godine, kada u termosicama nosimo topla pića i izbjegavamo pretjerano izlaganje zimi, dobar model može vam biti od pomoći tijekom cijele godine. Kod odabira pulovera svakako obratite pozornost na materijal. Oni od materijala poput pamuka i akrila često su nešto tanji, pa su odličan izbor za prijelazne sezone ili pak hladnije ljetne noći. Deblji puloveri, pogotovo ako su od vune ili pleteni, savršen su pak izbor za hladne zimske dane u kojima je svaki dodatan sloj dobrodošao!

Pulover
Kod odabira pulovera svakako obratite pozornost na materijal.

Pravi pulover za vas

Prvi korak kod odabira pulovera jest imati na umu da je model koji odaberete investicija koju ćete koristiti nekoliko sezona. Stoga treba izbjegavati puniti ormare pomodnim komadima koji su trenutno veoma popularni. Radije se odlučite za boje i dezene koji odgovaraju vašem stilu te ste sigurni da ćete ih sa zadovoljstvom nositi i iduće godine. 

Ovo pogotovo vrijedi kada su u pitanju božićni puloveri. Nadalje, promotrite svoj ormar i razmislite o tome:

  •  koje su vaše najdraže zimske kombinacije
  •  koju vrstu nakita i dodataka preferirate
  • koji je vaš omiljeni kroj
  • kakav je vaš stil

Odgovori na sva ova pitanja pomoći će vam da pronađete pulover koji ćete moći koristiti godinama.

Za svaki tip tijela

Čest problem s pronalaskom pulovera jest kroj. Osim što vas mora zaštititi od niskih temperatura, također mora biti udoban i dobro izgledati na vama. Kada birate pulover, razmislite o tome što želite naglasiti, a što prekriti. Na primjer, kraći ili uži puloveri naglasit će struk, dok oni dulji naglašavaju bokove. 

YouTube video

I izrez oko vrata je bitan, jer može naglasiti vaša ramena ili pak produljiti vrat. Uzorci i boje također su bitna stavka. Veliki uzorci i svijetlije boje privlače oko, dok manji uzorci i tamnije boje lakše padaju u drugi plan.

Spremni za zimu

Priprema za zimu počinje s dobrim puloverom, no uz njega dobro je imati i još neke zimske dodatke. Želite li uvijek izgledati sređeno i lijepo, birajte i odgovarajuće košulje koje ćete za nešto elegantniji poslovni izgled moći kombinirati zajedno. 

Sitnice poput remena također mogu pomoći naglasiti vašu liniju u široj odjeći, a nije loše kombinirati pulover i sa zanimljivim nakitom. Kako biste uvijek bili na toplom, možete ga kombinirati i s kapama i šalovima. Naravno, nije na odmet ni imati spremne termosice pune toplog pića koje će vas zagrijati u sekundi.

Termosica na poklon

Ništa ne liječi hladnoću bolje od toplog pića koje će nas zagrijati iznutra. Ipak, kako bi piće koje smo ponijeli sa sobom bilo toplo i satima nakon što smo napustili toplinu doma dobro je imati kvalitetnu termosicu. Upravo radi toga, termosice su odličan poklon za zimu – male ili velike, u obliku šalice ili boce, nije bitno, važno samo da dobro čuva toplinu. 

Termosica
Ništa ne liječi hladnoću bolje od toplog pića koje će nas zagrijati iznutra.

Niz boja i dizajna u kojima se termosice mogu pronaći skriva ponešto za svakoga, a želite li od termosice napraviti jednostavan, personaliziran promotivni poklon, sve što je potrebno je ukrasiti je logom ili uzorkom po želji. Termosice su uistinu nezaobilazan dodatak za svaku zimu. 

Članci u istoj kategoriji: