Odjeća se kroz povijest dosta mijenjala. U nekim kulturama bila je dio tradicije, a tek s vremenom je postala nešto uobičajeno. Danas je tržište s odjećom jedno od najbrže rastućih i danas gotovo u svakom gradu možete pronaći brojne trgovine koje nude razne vrste odjeće. Iako je dostupna za razne prigode, među najpopularniju vrstu vjerojatno spada sportska odjeća.

Iako je teško uvijek razdvojiti je od klasičnih, tzv. casual komada robe, možete je pronaći u brojnim specijaliziranim trgovinama, ali i kao jedan dio unutar trgovina koje prodaju razne vrste obuće za razne prilike.

Sportska odjeća za sve spolove

Ono po čemu se sportska odjeća izdvaja od primjerice poslovne odjeće je to što postoje neki komadi koje mogu bez problema nositi i žene i muškarci. Neki od popularnih komada sportske odjeće su:

 • Sportska majica
 • Duge ili kratke hlače
 • Sportske jakne
 • Dresovi itd.

Također, postoje i neki komadi koji su tzv. unisex modeli, odnosno bez problema ih mogu nositi i muškarci i žene. Preferirate li ipak modele prilagođene svakom spolu, također ćete doći na svoje. 

Isto tako, postoje i brojni komadi dječje sportske odjeće. Naime, ovu vrstu odjeće karakteriziraju čvrsti materijali što je svakako potrebno kada ih nose djeca koja ih mogu potrgati, zaprljati i slično.

Sportska odječa
Ono po čemu se sportska odjeća izdvaja od primjerice poslovne odjeće je to što postoje neki komadi koje mogu bez problema nositi i žene i muškarci.

Dresovi su uvijek popularna kupnja

Dresovi su vrlo popularna sportska odjeća posebice među muškom populacijom. Najčešće se sastoje od gornjeg i donjeg dijela. Njima kupci izražavaju ljubav prema nekoj ekipi, klubu i slično. Među najprodavanijim modelima su svakako oni nogometni, što i ne čudi, s obzirom da je nogomet jedan od najpopularnijih sportova. No, košarkaški dresovi ih vjerojatno slijede u stopu.

Tako će mnogi rado na leđima dresa imati ispisana imena svojih najdražih igrača, kao što su Messi, Cristiano Ronaldo i drugi. Neki dresovi još imaju i dodatnu vrijednost u obliku potpisa igrača, što još više povisuje njihovu cijenu.

Sportska odjeća online

U posljednjih nekoliko godina svjedoci smo velikog povećanja broja web trgovina sa sportskom odjećom i obućom. A razlog povećanju njihovog broja leži u tome što je iz godine u godinu i sve veći broj kupaca koji na taj način kupuju svoje idealne sportske komade. Ono po čemu se kupnja putem web trgovine može izdvojiti je puno brže pregledavanje više različitih artikala, ali i jednostavnije dolaženje do točno određenog modela.

Naime, možete odabrati točno ono što vas zanima, npr. jakne, kratke hlače i slično i bit će vam ponuđeni samo artikli koji zadovoljavaju te kriterije. Tako ćete puno brže pronaći ono što vam je potrebno bez potrebe da obilazite više fizičkih trgovina ili bez potrebe da tražite od prodavača da vam pokazuje puno različitih komada odjeće.

Dresovi su vrlo popularna sportska odjeća posebice među muškom populacijom. Najčešće se sastoje od gornjeg i donjeg dijela. Njima kupci izražavaju ljubav prema nekoj ekipi, klubu i slično.

Jakne za sve vremenske uvjete

Danas mnogi imaju više komada jakni u svom ormaru. Neke vrlo tanke za toplije vrijeme, primjerice tijekom proljeća ili jeseni, a neke puno deblje koje koriste tijekom zime. Isto tako, često su one sportskog karaktera pa izgledaju vrlo atraktivno, bez obzira u koje doba godine ih nosite.

Njih danas radi vrlo veliki broj poznatih proizvođača sportske opreme, kao što su:

 • Nike
 • Adidas
 • Reebok
 • Under Armour itd.

No, postoje i softshell jakne, čiji prozračni materijal omogućuje da ih nosite u bilo koje doba godine, a također ne zaostaju kada je u pitanju atraktivnost. Zbog toga u nastavku pročitajte nešto više o njima te možda baš to bude razlog da se i sami odlučite na kupovinu jednog takvog modela. A ono što je sigurno je da neće požaliti.

Postoje i softshell jakne,
Postoje i softshell jakne, čiji prozračni materijal omogućuje da ih nosite u bilo koje doba godine, a također ne zaostaju kada je u pitanju atraktivnost. Zbog toga u nastavku pročitajte nešto više o njima

Sve o softshell jaknama

Softshell jakne danas spadaju u rado viđene komade odjeće u ormarima mnogih. One štite od:

 • Vjetra
 • Kiše 
 • Vlage

A što vam drugo još i treba? Zbog svega toga, ali i zbog prekrasnog izgleda, softshell jakne danas podjednako kupuju i muškarci i žene. Vrlo su elastične pa su idealne za razne aktivnosti na otvorenom. Većina modela ima duboke džepove u koje možete spremiti puno stvari i kapuljaču koja će vas učinkovito zaštititi u slučaju kiše, snijega ili jakih naleta vjetra. 

YouTube video

Zbog svoje popularnosti, softshell jakne danas možete pronaći u brojnim trgovinama sa sportskom odjećom, bilo da se odlučite za one fizičke ili online. Isto tako, rade ih brojni poznati proizvođači odjeće, tako da ćete i u specijaliziranim trgovinama koje prodaju robu samo jednog brenda također vrlo vjerojatno pronaći i nekoliko modela softshell jakni

Članci u istoj kategoriji: