Iako dolaskom pametnih telefona, računala i tableta na tržište društvene igre ipak ostaju najpopularnija zabava djeci. Vjerovatno zbog svoje jednostavnosti djeca najviše uživaju u jednostavnim društvenim igrama koje i sami znaju osmisliti. Najpopularnije društvene igre su i dalje one najjednostavnije poput Čovječe ne ljuti se i Monopoly ali sve više se igra i mnoge igre.

Zašto mnogi biraju Čovječe ne ljuti se kao svoj izvor zabave? Naime, ova igra je koliko god bila jednostavna, naizgled i bezazlena jako dobra i korisna za svako dijete. Razmišljajući o svom timu i tatktici kako doći do samog kraja igri se često znaju priključiti i sami roditelji. Igra namijenjena za 4 igrača se već generacijama provlači toliko dobro da rijetko tko odbija zaigrati jednu “partiju”. Dovesti svoja 4 pijuna do kućice zna biti jako naporno, pa i pomalo dosadno sve dok ne krene zadnji krug i mrtva utrka za pobjedu nad svojim prijateljima koji su ti u ovom trenutku žestoki protivnici.

drustvene_igre_1

U nastavku pročitajte koje su najbolje društvene igre.

Monopoly je također jedna od dvije najzabavnije igre za djecu koja sve osvaja svojim razumijevanjem u novac i raspolaganje njime. Djeca mnogo puta žele znati kako njihovi roditelji kupuju nešto pa se upuštaju u zabavnu igru koja potraje satima što joj je i jedini minus. Osvajanjem gradova, mudrim prolaženjem preko zatvora, te mučenje s okrutnim kamatarima koji svaku sekundu pokušavaju izmamiti tvoj novac zna biti jako dugotrajno, ali s time i zabava zna potrajati. Mnogi će reći kako se ne sijećaju kada su zadnji put završili igru, no nitko se ne sijeća kad zabava nije bila odlična. Odlične su i druge edukativne igre, recimo kućice za djevojčice ili dječake.

110713-N-NT881-124 ROCHESTER, N.Y. (July 13, 2011) Personnel Specialist 2nd Class James Vail, left, and BoatswainÕs Mate 2nd Class Nathaniel Eaton, both assigned to Navy Operational Support Center Rochester, play board games with children at the Cameron Community Ministries during Rochester Navy Week, one of 21 Navy Weeks planned across America this year. Navy Weeks are designed to showcase the investment Americans have made in their Navy and increase awareness in cities that do not have a significant Navy presence. (U.S. Navy photo by Chief Mass Communication Specialist Steve Carlson/Released)

Koliko je daleko tehnologija otiša, toliko su i društvene igre igranije, koliko se samo u ljetnim danima djeca naigraju navedenih i sličnih igara teško je reći, ali jedno je sigurno, a to je da nemaju apsolutno nikakvu konkurenciju.

Članci u istoj kategoriji: