Nakon pripreme uzmite pribor za nokte i odgurujte kožicu korijena do kraja pa ju odstranite škaricama. Zanoktice također možete blago odstraniti škaricama ili grickalicom, ali budite jako oprezni da ne odete predaleko i ne stvorite si ranu.  

Rašpicom s nekoliko lica oblikujte ih na način na koji želite. Nakon pripreme ovo je jedan od važnijih koraka jer stvara prostor po na koji ćete nanijeti lak.

Precizni radovi na rukama

Ukoliko želite kvalitetnu manikuru kod kuće znajte da morate koristiti tri vrste laka– podlak, boju i nadlak. Osnovni premaz ili podlak je korak koji ne biste smjeli preskočiti. Osim što će poravnati brazde na noktima, uvijek u sebi sadrže različite spojeve za jačanje. Tek kada je podlak potpuno suh nanesite osnovnu boju. Najlakši način za dobro nanošenje laka su ravni potezi od korijena do kraja bez previše ponovnih prelaza. 

Manikura noktiju
Manikura noktiju omogućavaju lakovi za nokte

Kada se lak osuši možete nanijeti još jedan sloj kako bi nokti izgledali profesionalnije. Nakon što se i taj sloj potpuno osuši možete nanijeti mat ili sjajni premaz za dodatni profesionalni izgled. Na kraju namažite ruke kremom ili losionom za ruke.

Nail art za ambicioznije

Ukoliko svoju manikuru želite učiniti u potpunosti savršenom uvijek se možete poigrati s nail artom. Nail art podrazumijeva korištenje različitih naljepnica, glitera ili pak bijelih olovki za pravljenje popularne french manikure.

YouTube video

Nail art tehnika omogućava da raznim naljepnicama dodatno uljepšate jednobojne nokte ili da uz pomoć njih svaki bude potpuno različit. Vaše je samo da budete maštoviti, strpljivi i precizni. Nail art je dostupan u raznim asortimanima tvrtki, a puno zanimljivih proizvoda pronađite u asortimani Essence kozmetičkih proizvoda.

Članci u istoj kategoriji: