Hrvatski hosting ima niz prednosti u odnosu na razne strane hosting poslužitelje. Osim što je sama komunikacija s tehničkom podrškom moguća na hrvatskom jeziku, prednost je i web hosting server koji se nalazi u blizini posjetitelja. To igra značajnu ulogu u povećanju brzine učitavanja stranice, jer što je put informacija kraći, ona će se brže učitavati.

Web hosting
Pouzdan web hosting

Hosting paketi

Postoje razni web hosting paketi koji zadovoljavaju potrebe različitih web stranica. Oni najjeftiniji paketi namijenjeni su za jednostavne web stranice, koje ne broje puno posjeta i nemaju zahtjevan sadržaj, dok su najskuplji rezervirani za stranice s više sadržaja i više posjeta. Prilikom odabira obratite pažnju na:

  • količinu podataka koje hosting može pohraniti
  • količinu dozvoljenih posjeta na mjesečnoj bazi
  • brzinu hostinga

Svi ovi podatci govore o tome kako će se on ponašati i da li zadovoljava potrebe za vašu web stranicu. Također, imajte na umu da velika većina hosting poslužitelja dopušta da zakupite veći paket za vašu web stranicu i tako u slučaju da doživi naglu ekspanziju uspije primiti sve posjetitelje.

VPS server

Za najzahtjevnije stranice postoji hosting internetskih stranica koji se naziva VPS hosting. Glavna razlika u odnosu na klasični web hosting je što njegovim zakupom dobivate cijeli server, a ne samo dio kao kod klasičnog hostinga. Tako imate potpunu kontrolu nad performansama i sigurnost da neće neka druga stranica preopteretiti server i uzrokovati probleme s vašom.

YouTube video
Video: Što je VPS server

Provjera registracije domene

Još jedna veoma važna stvar kod internet stranice je domena. Ona omogućuje korisnicima da posjete vašu web stranicu, a ujedno je i naziv stranice. Bitno je naglasiti da su domene unikatne i ako je određeni naziv zauzet, tada ju ne možete registrirati.

Članci u istoj kategoriji: