Ukoliko prvi put kupujete posude za cvijeće sigurno se pitate kako i gdje ih postaviti. Naime, masivne vanjske žardinjere se najčešće postavljaju na tlo, no ukoliko se radi o manjim modelima postoji i mogućnost njihovog postavljanja na zid, balkonsku ogradu, stup ili neku sličnu poziciju. 

Modeli koji nisu teški, ali i posude za cvijeće su tako najčešće napravljeni od lakših materijala kao što je plastika. Ipak, kod takvih modela treba imati na umu da plastika nije idealan materijal koji će moći prkositi različitim vremenskim uvjetima poput visokih ljetnih temperatura ili vrlo niskih zimskih temperatura.

Brzo do modernog vrta

Osim prethodno navedenih materijala izrade, danas se vrtne žardinjere, koje možete kupiti u internetskoj trgovini Miravila, često rade i od drugih materijala među kojima je najpopularniji silikon. Naime, silikon je vrlo lagan i podatan materijal od kojeg je moguće napraviti velik broj različitih oblika. Soga ne čudi da je postao svjetski hit u vrtlarstvu. Silikon je odličan materijal za dizajnere vrtnih dekoracija jer im omogućuje kombiniranje umjetnosti i dizajna. 

Betonske vanjske žardinjere
Betonske vanjske žardinjere

Boje i oblici vrtnih ukrasa za svakoga

S obzirom na brz razvoj dizajna vrtnih ukrasa, gotovo je nemoguće ne pronaći željeni oblik ili boju koji će se idealno uklopiti u svačiji prostor i svojom bojom upotpuniti biljke koje u njima rastu. Oblici koji danas prevladavaju idu od klasičnih okruglih ili četvrtastih, preko niskih i širokih pa sve do višekutnih i cilindričnih, izbor je samo na vama.

YouTube video
Video: Biljke za žardinjere

Isto je i s njihovim dimenzijama koje valja birati najprije prema tome koju vrstu cvijeća sadite te koliko je prostora potrebno za neometan rast. Važno je stoga odabrati modele u kojima će vaše cvijeće imati dovoljno zemlje i prostora za rast.

Članci u istoj kategoriji: